Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trudnoca.hr

Ovo je sve što trebate znati o trudnoći u dvadesetima

trudnica
Foto: ilustracija
21.04.2015.
u 15:30

Ako ste sasvim zdravi, šansa za trudnoću u ranim dvadesetima je stopostotna, dok u kasnim dvadesetima pada na 94 posto

U dvadesetima je najplodnije razdoblje svake žene te stoga tijekom svakog ovulacijskog ciklusa žene ove dobi imaju 20-25 posto mogućnosti da zatrudne.

Ako ste sasvim zdravi, šansa za trudnoću u ranim dvadesetima je stopostotna, dok u kasnim dvadesetima pada na 94 posto.

Broj žena u dvadesetim godinama koje nisu u razdoblju od godinu dana tijekom nezaštićenih spolnih odnosa uspjele zatrudnjeti neznatno je malen. Samo oko 2% žena ne uspije zatrudnjeti u dvadesetima.

Ako pokušavate zatrudnjeti, no ne uspijevate, obratite se liječniku kako bi provjerio da nije uzrok neplodnosti možda sindrom policističkih jajnika, posljedica nekih spolno prenosivih bolesti ili neredoviti ciklusi u kojima je katkada vrlo teško odrediti kada dolazi do ovulacije, a samim time i odrediti razdoblje plodnih dana.

Utvrdi li se da nemate problema s neplodnošću, svakako zamolite vašeg partnera da se obrati liječniku kako bi se ustanovilo postoji li možda kod njega problem smanjenog broja ili pokretljivosti spermija.

Koje su prednosti trudnoće u dvadesetima, a koji nedostaci, pročitajte u članku na portalu Trudnoca.hr

>>Kako najbolje i najlakše uspavati bebu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije