Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brz oporavak

Ovako ćete se riješiti prehlade u samo 24 sata!

prehlada
Foto: Thinkstock
02.11.2014.
u 20:31

Uz ove jednostavne korake prehlada neće postati bauk

Nitko ne voli biti prehlađen i danima prikovan uz krevet. Curenje i brisanje nosa te konstantno kašljanje da i ne spominjemo. No prije negoli posegnete za rolom toaletnog papira jer ste baš istrošili posljednji paketić papirnatih maramica, pročitajte upute profesora Ron Ecclesa. Taj liječnik iz Centra za prehladu u Cardiffu dao je Daily Mailu recept za svladavanje prehlade u samo 24 sata.

7.00 Tuširanje vrućom vodom

Vrući tuš pročistit će dišne puteve parom dok će toplina vode umanjiti bolove u kostima. Nakon njega manje ćete kašljati i šmrcati.

8.00 Doručak – kaša s bobičastim voćem

Sat vremena nakon tuširanja oboružajte se pametnim namirnicama bogatima antioksidansima. Doručak spravite od kaše s miješanim bobičastim voćem. Dobro će doći i čaša soka od naranče koja će osigurati prijeko potreban C vitamin.

10.00 Parenje lica

Začepljeni dišni putovi pročistit će se petominutnim parenjem koje će očistiti i umiriti sinuse.

Foto: pixabay

12.00 Šetnja

Šetnja na svježem zraku pomoći će otvoriti apetiti prije ručka. Osim što će poboljšati raspoloženje, vjerojatno će podići i imunitet. Ako ste u stanju, preporučljivo je napraviti i par vježbi.

13.00 Ručak bogat proteinima

Ručak bi trebao biti lagan, hranjiv i bogat proteinima. Najbolji izbor su piletina i salata, a za vegetarijance orašasti plodovi i sjemenke kombinirani s mahunarkama ili sojini proizvodi.

15.00 Biljni čaj

Vrući biljni čaj spriječit će dehidraciju organizma te pomoći izbaciti sluz iz tijela. Nakon njega dobro je popiti još jednu čašu soka od naranče te tako osigurati novu dozu C vitamina.

18.00 Večera s curryjem

Začini poput curryja, đumbira i ljutih feferona poznati su po antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Pomoći će pročistiti sinuse.

20.00 Vruća kupka

Prije odlaska na spavanje dan rekonvalescencije zaokružite vrućom kupkom. Ona će opustiti bolne mišiće i još jednom pročistiti dišne putove.

22.00 Osam sati sna

San je jednako ključan za zdravlje i oporavak pa na počinak krenite rano i odspavajte osam sati. Zaboravite na gledanje TV-a ili poslovne aktivnosti u krevetu. Zabranjeni su i kava te sve vrste alkoholnih pića.

>>Paprena metvica spašava kod problema s probavom

>>Ovo su najveći neprijatelji imuniteta! Pobijedite ih i pripremite se za hladnoću

Komentara 7

Avatar bok
bok
21:13 02.11.2014.

zvuci dobro. Moze se isprobati. Uglavno s ljekovima prehlada traje oko sedam dana, a bez ljekova jedan tjedan...

TH
than
21:52 02.11.2014.

Koliko ja znam danas nije prvi travanj (april).

Avatar Hazl113
Hazl113
22:47 02.11.2014.

Super. A što je sa onima koji rade. Mislim ima i takvih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije