Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodni lijek

Ova 3 začina trebali biste konzumirati svaki dan

Kurkuma
Foto: Thinkstock
08.07.2015.
u 09:42

Mnoge od sušenih biljaka i začina koje svakodnevno konzumirate mogu vam pomoći da ostanete zdravi

Vaš ormarić sa začinima prava je mala ljekarna, iako toga možda niste svjesni. Mnoge od sušenih biljaka i začina koje svakodnevno konzumirate mogu vam pomoći da ostanete zdravi.

Donosimo tri začina koje biste trebali jesti svaki dan:

1. Kurkuma

Ovaj žuti prah snažan je antioksidans koji djeluje antibakterijski, antifungalno te usporava razmnožavanje stanica raka. Organizam ga najlakše apsorbira u kombinaciji s mastima, zbog čega ga je jednostavno koristiti. Možete ga dodati u smoothie uz žlicu kokosovog ulja.

2. Ljuta paprika

Ljuta mljevena paprika ima mnoge pozitivne učinak za metabolizam i borbu protiv raka.

3. Origano

Origano, bio on sušeni ili svjež, iznimno je bogat antioksidacijskim sastojcima. Istraživanje je pokazalo dodavanje origana mesu može smanjiti stvaranje oksidativnih stres-markera do kojih dolazi prilikom kuhanja, a oni sudjeluju u stvaranju kancerogenih i aterogenih spojeva.

>> Vodič za lijenčine: Evo kako možete trošiti kalorije bez 'po muke'

Komentara 5

KO
konstanta
11:45 08.07.2015.

Sa tri začina koristim i doista koriste zdravlju. Kurkumu kupujem a ljutu papričicu i origano sama uzgajam na balkonu. Koristim još i đumbir. Svi ti začini pomogli su mi u kontroliranju mog artritisa.

Avatar Perica1
Perica1
11:32 08.07.2015.

Svaki dan jesti istu hranu? da se nađe neka bud... koja bi uistinu živjela po tome što pišete brzo bi se razbolila.

HR
Hrabraja
20:04 08.07.2015.

Pa prave se. Imas u ljekarni koncetrat Kurkumavital

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije