Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Oprezno s lijekovima – utrostručen broj prijava pacijenata s nuspojavama

Moje zdravlje
Foto: VL
PR
Autor
PR članak
17.01.2014.
u 16:50

Mučnina, proljev, glavobolja, svrbež, crvenilo, povraćanje, vrtoglavica... Ovo su samo neke od najčešćih nuspojava lijekova koje građani sve češće prijavljuju Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). Statistika koju HALMED vodi zbog sumnji na nuspojave lijekova već osmu godinu zaredom pokazuje da je značajno veći broj prijava za nuspojavu zabilježen kod osoba ženskog spola, što je i karakteristika nađena u svjetskoj i europskoj bazi nuspojava. Pacijenti najčešće prijavljuju nuspojave lijekova za živčani sustav, lijekova za kardiovaskularni sustav te lijekova za liječenje sustavnih infekcija. Sve o nuspojavama zbog lijekova pročitajte u novom broju magazina Moje zdravlje koji izlazi u srijedu 22. siječnja.

Poznata radijska voditeljica Antonija Blaće otkriva kako je postala "ovisna" o zdravoj prehrani i vježbanju te kako zamišlja svoju svadbu. Donosimo i razgovor s doktorom Milomirom Ninkovićem koji je operirao predsjednika Ivu Josipovića.

Idealno je vrijeme i da se ode na tretmane morskom vodom poznatije kao talasoterapija jer u siječnju, veljači i ožujku more najbolje miriše, a i cijene su trenutno vrlo povoljne. Talasoterapija pomaže u liječenju brojnih bolesti, a preporučuje se i zdravim ljudima.

Donosimo i priču o novoj metodi liječenja najčešće aritmije u nas - od nje boluje oko 40 tisuća Hrvata. Ako ste pak među onima koje muči žgaravica, pročitajte sve o toj tegobi, zbog koje hrane nastaje, kako je spriječiti i kako liječiti. S poznatim liječnicima provjerili smo koliko smo blizu izlječenju raka.

Roditelji najbolje znaju koliko je teško tinejdžere stalno imati pod kontrolom, a donosimo najčešća pitanja roditelja i odgovore stručnjaka te stvarne ispovijesti o opijanju djece.

Veljača je mjesec ljubavi pa smo pripremili priču kako prepoznati jeste li samo zaljubljeni ili se radi o pravoj ljubavi.

Jeste li znali da je poželjno konzumirati najviše 500 grama crvenog i procesuiranog mesa tjedno? Stručnjaci savjetuju koje meso odabrati i kako prepoznati svježe. Donosimo i priču o superzačinu kurkumi koji je vrlo cijenjen i pomaže u sprečavanju mnogih bolesti.

Provjerili smo i zašto je kozmetika u ljekarnama vrlo cijenjena, koje su joj prednosti, a koji nedostaci. Nismo zaboravili ni na rekreaciju pa pročitajte koji su treninzi pravi hit ove godine, a koji izlaze iz mode.

Sve ovo i još mnogo više pročitajte u magazinu Moje zdravlje koji je u prodaji za samo 9,90 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?