Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez

Opasne bolesti prijete iz ljetnih pića! Kockice leda kao izvor bakterija

kockice leda
Foto: Thinsktock
19.08.2014.
u 11:05

Ledomati se rijetko čiste, a upotrebljava se voda iz slavine. Temperatura zamrzavanja nije dovoljna da ubije bakterije

Kockice leda koje nam poslužuju u pićima zapravo su prave tempirane bombe, tj. prljava voda prepuna bakterija. Istraživanje sveučilišta u Južnoj Floridi provedeno je uz pomoć studenata koji su naručili sok s ledom u jednom restoranu koji poslužuje brzu hranu te zatim zagrabili istu količinu vode iz zahodske školjke.

Razlike u količini bakterija u piću i vodi iz toaleta gotovo nije bilo. Prevladavala je bakterija Escherichia coli i fekalne bakterije, odgovorne za mnoge infekcije. Razlog je tome što se ledomati rijetko ili gotovo nikad ne čiste, a led se grabi rukama. Zamrzavanje do temperature potrebne za oblikovanje kockica leda nije dovoljno da se bakterije ubiju, prenosi talijanski Nano Press.

>>Bez leda, molim! Led u kafiću ima više bakterija nego voda u WC-u

>>Rajčica u službi osvježenja i zdravlja! Probajte Virgin Mary

>>3 gnjusne stvari koje se nalaze u vašim kockicama leda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije