Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dajte si oduška

Odlična vijest za sve na dijeti: Čokolada će vam pomoći da skinete kile

Žena jede čokoladu
Foto: Shutterstock
30.09.2014.
u 09:04

Ispitanici su prijavili veći gubitak težine u tjednima kad su uživali u omiljenim poslasticama

Ako nastojite riješiti se viška kilograma, razveselit će vas vijest da ne morate izbjegavati omiljene poslastice kao što su čokolada, vrećica čipsa ili sladoled. 

(Povremeno) kršenje dijetnih pravila, zapravo, povećat će vam šanse da skinete željene kilograme. Pokazalo je to istraživanje provedeno u sklopu programa Weight Watchers provedeno nad 2600 članova, prenosi Daily Mail.

Više od polovine njih izgubilo je 10 posto svoje prvotne težine, a tri četvrtine planirano su kršile dijetu "grešnim zadovoljstvima". Jedna od pet osoba izjavila je i kako je izgubila više težine u tjednima kad bi si dali oduška u omiljenoj hrani. U čemu je trik?

Ako si zabranite čašu vina nakon večere ili slatki desert, zapravo ćete završiti samo s nepodnošljivom željom za zabranjenim voćem. Kad-tad pokleknut ćete i onda pojesti više od onoga što ste planirali.

– Ne morate se odreći hrane koju volite kako biste postigli željenu težinu. Ključ je samo u količinama. Dozvoliti si tu i tamo užitak u omiljenim poslasticama dio je režima zdrave prehrane i zdravog životnog stila, navodi Zoe Griffiths iz  Weight Watchersa Ujedinjenog Kraljevstva.

>>Deblja li kruh zaista? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

>>Mršavljenje ne mora biti muka. Ovo je 10 savjeta za lakši gubitak kilograma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije