Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Nikako se ne mogu udebljati! Što mogu napraviti?'

Muškarac
Foto: Shutterstock
26.05.2015.
u 12:53

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam problem s tjelesnom težinom. Nikako se ne mogu udebljati, redovito jedem, pa i grickalice između obroka i slatkiša. Čak sam koristio i proteine. Bio sam kod doktora i radio mnoge pretrage i svi nalazi su u redu. Možete li mi savjetovati kako se mogu pravilno udebljati?

Odgovara Nives Tarle Bajić, dr. med., spec. obiteljske medicine

Trebali biste se javiti liječniku koji će utvrditi postoji li bolest koja je uzrok vašim tegobama.

Svakako pregledajte štitnjaču ( ultrazvukom i krvne pretrage), obavite kompletne pretrage krvi, posebno šećer u krvi i kolor dopler ultrazvuk trbušne šupljine. Ako svi navedeni nalazi budu uredni, vjerojatno je riječ o vašoj obiteljski uvjetovanoj konstituciji ili pak o psihičkim tegobama.

>>Ako vožnja bicikla smanjuje bol, ne treba je izbjegavati

>>'Svaki dan pije alkohol i uzima tablete. Naše vapaje ne čuju ni policija ni psihijatri'

Komentara 2

XX
xxx008
13:07 26.05.2015.

imam isti "problem", iako ga nesmatram problemom više,dok sam zdrav kao dren kile me ne sekiraju ali nimalo.....

SM
SmellsLikeŠit
13:53 26.05.2015.

treba vježbat, čučnjeve, sklekove, propadanje, zgibove, 4,5 serija 10-20 ponavljanja svaki drugi dan i da vidiš kako ćeš dobit mišićne mase

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije