Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Superjunaci u nama

Nikada nećete pogoditi koje supermoći bi voljela imati Danijela Trbović

Danijela Trbović
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
25.05.2016.
u 10:57

Spiderman može bez prepreka skakati po zgradama koristeći se paukovom mrežom, Superman je izgradio cijelo carstvo kako bi se borio protiv kriminala, Kapetan Amerika ima izvanrednu snagu i štit kojem rijetko tko može nauditi, a Thor je bog s Asgarda koji ima čekić koji ne može podignuti nitko osim njega. Sve su to likovi iz stripova koji su u zadnje vrijeme pravi hit u kinima i na malim televizijskim ekranima.

Ovakvi junaci djeci postaju uzori, stariji u njima pronalaze zabavu putem koje mogu pobjeći od stvarnosti i užurbanosti, a opet pronalaze i motivaciju i želju za borbom protiv svakodnevnih izazova.

– Publika gleda superheroje kako se suočavaju sa čestim i poznatim ljudskim dilemama i zato se lako identificiraju s njima. Gledaju dijelove vlastite realnosti kroz njih, i to ih čini tako privlačnima i zanimljivima – objašnjava za magazin Moje zdravlje psihologinja Ana Kandare Šoljaga.

Ipak, naglašava kako superjunaci rješavaju spomenute dileme na sasvim natprirodan način, što oslobađa samog gledatelja od te iste odgovornosti. Smatra da velika popularnost ovakvih sadržaja govori o ljudskoj potrebi za uzorima, inspirativnim osobama, kao i njihovim hrabrim i altruističnim djelima. Popularnost ovakvih fiktivnih likova zapravo je pokazatelj da je manje takvih osoba u stvarnosti i zato ih tražimo u nerealnim okruženjima i na malim ekranima.

Koje supermoći bi voljela imati, otkrila nam je i voditeljica Danijela Trbović: – Moje supermoći svele bi se na jedne obične-neobične naočale. I dok naočale najčešće nosimo kad je previše sunca, ja bih ih nosila i kad ga uzmanjka. Kad je ružno, sivo i depresivno ili kad sam sama takva – stavila bih naočale za vedrinu, optimizam i sreću. Osim što bih sebi ugodila, gdje god ili koga god da pogledam – život i okolina bili bi cvjetna livada. Dakle, bila bih superjunakinja poput prosječne miss!

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi 28. svibnja za samo 5 kuna uz Večernji list te samostalno u prodaji za 14 kuna, pročitajte zašto volimo superjunake, kako svatko od nas može pronaći superjunaka u sebi te koje supermoći bi voljeli imati i Mia Kovačić te Mario Valentić!

Sudjelujte u nagradnoj igri u kojoj ćemo jednog sretnog čitatelja nagraditi proizvodima Dormeo u vrijednosti višoj od 10.000 kuna te drugim vrijednim nagradama. A pripremili smo i dar za sve čitatelje: uz kupnju samostalnog izdanja Mojeg zdravlja, na dar dobivate Naftalan kremu za njegu vaše kože.

Probudite kreativca u sebi i tako si osigurajte druženje s Marijem Valentićem na kojem ćemo se razgibavati i praviti zdrave smoothie napitke. Sve to i još mnogo više čeka vas u novom broju magazina Moje zdravlje, stoga u subotu požurite na kiosk po svoj primjerak!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije