Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'u problemima ste'

Nervozni ste na kraju vikenda i ne volite svoj posao? Evo što će vam se dogoditi u četrdesetima...

ured
Foto: Thinkstock
1/4
24.08.2016.
u 08:42

Ako vam posao stvara stres, to će se odraziti na vaše zdravlje tako da će se poremetiti ritam spavanja i osjećat ćete tjeskobu, tvrdi voditelj istraživanja Jonathan Dirlam

Nedjelja je dan odmora, ali za vas je pravi stres jer je to dan prije novog radnog tjedna? 

Ako ste se prepoznali u ovome, imamo loše vijesti za vas. 

Novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Ohio pokazalo je da ako niste zadovoljni svojim poslom u dvadesetima i tridesetima, to će utjecati na vaše zdravlje u ranim četrdesetima. 

Ako vam posao stvara stres, too će se odraziti na vaše zdravlje tako da će se poremetiti ritam spavanja i osjećat ćete tjeskobu, tvrdi voditelj istraživanja Jonathan Dirlam. 

U istraživanju je sudjelovalo 6432 Amerikanaca od 1979. godine u dobi od 25 do 39, a izjašnjavali su se o tome koliko su zadovoljni svojim radnim mjestom u rasponu od 1 do četiri. 

Oko 45 posto sudionika gotovo je konstantno bilo nezadovoljno, dok ih je 23 posto bilo nezadovoljnije svojim radnim mjestom kako su godine prolazile. Oko 15 posto bilo ih je zadovoljno, a kod oko 17 posto ispitanika vidljiv je trend porasta zadovoljstva kroz godine i napredak u karijeri. 

Kod osoba koje su bile nezadovoljne svojim poslom uočeni su veći problemi s psihičkim zdravljem u odnosu na osobe koje su zadovoljne, navodi se u zaključcima istraživanja.

Bili su podložniji depresiji, stalno su bili pod stresom i u brizi te su imali problema sa spavanjem. 

>>Evo što uzrokuje stres Hrvatima na poslu i dovodi ih 'do ludila'

>>Šef vam 'puca po šavovima'? Evo kako biste se vi trebali ponašati

Komentara 1

LI
liliZG
11:57 24.08.2016.

posao ti treba da možeš preživjeti i zadovoljiti osnovne ljudske potrebe, stan, hrana i odjeća,... preporuka je da nađeš takav posao koji to može zadovoljiti a onda si naći hobi koji stvarno voliš i tko zna , možda ti taj hobi jednog dana postane novi posao i izvor još većih prihoda i zadovoljstva..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije