Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne može bolje

Nemojte gladovati, jedite ove namirnice i gubite kilograme

jaja
Foto: Shutterstock
1/5
14.09.2014.
u 11:00

Istraživanja su pokazala da ako svoju prehranu obogatite namirnicama koje obiluju proteinima kilogrami će lakše i brže ići dolje

Ključ gubitka težine nije u gladovanju, slažu se nutricionisti.

Umjesto da se patite i sanjate o hrani dok vam kruli u želucu, u prehranu dodajte neke namirnice kako biste izgubili kilograme. Zvuči jednostavno, zar ne?

Istraživanja su pokazala da ako svoju prehranu obogatite namirnicama koje obiluju proteinima  kilogrami će lakše i brže ići dolje, objavljeno je u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, piše Fitbie.

Istraživači sa Sveučilišta Južna Australija u Adelaideu analiziralisu dosad objavljene 24 studije koje su uspoređivale rezultate povezanosti visokoproteinskih namirnica s povećanim gubitkom kalorija i došli do zaključka da su osobe koje su tijekom 12 tjedana bile na dijeti koja je obuhvaćala namirnice s visokim udjelom proteina, izgubili do dva kilograma više od onih koji su bili na uobičajenoj proteinskoj prehrani. Čak tri od pet ispitanika pritom se izjasnilo da su tijekom visokoproteinske dijete bili mnogo zadovoljniji u usporedbi s onima iz druge skupine.

Organizmu je potrebno više energije da obradi proteine, a proteini su zaslužni i za očuvanje i izgradnju mišićne mase, objasnio je autor studije Tom Wycherley. Ako konzumirate takvu hranu vaš metabolizam će biti "zaokupljen" tijerkom cijelog dana i trošiti energiju, čak i kada mirujete, pojašnjava.

Ovo su neke od namirnica koje obiluju proteinima:

- nemasni grčki jogurt (jedna čašica-18g proteina)

- orasi ( jedna žlica- 3g proteina)

- prirodni maslac od kikirikija ( dvije žlice- 9g proteina)

- svježi nemasni kravlji sir ( pola šalice- 14g proteina)

- sjemenke bundeve ( dvije žlice- 5g proteina)

- tvrdo kuhana jaja ( dva komada- 14g proteina)

- puretina (85 grama- 20 g proteina)

- piletina i tuna ( 85 grama- 21g proteina)

>>Ovo je dan u tjednu najnepogodniji za držanje dijete

>>Izbaciti masnoće ili ugljikohidrate? Ovo je formula za zdravlje i mršavljenje

Komentara 9

Avatar morski covik 3
morski covik 3
20:18 14.09.2014.

Koliko para kosta ova prehrana? JA se od kruha i juhe iz vrecice ne mogu maknut. Financijski...

DU
Deleted user
16:51 14.09.2014.

Gluposti, pijte punomasno mlijeko, pecite jaja na svinjskoj masti, jedite špek, čvarke u velikim količinama i nećete se zdebljati. Jedini uvjet je izbacivanje kruha, krumpira, riže i ostalih sr.

BA
bajo2
21:40 14.09.2014.

sex prije i poslije obroka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije