Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Višestruke opasnosti

Ne šetajte uz prometnice jer to može loše utjecati na vaše zdravlje

'14.08.2010., Zagreb - Kolona vozila iz smjera Karlovca na ulazu u Zagreb oko 19 sati bila je dugacka 7 km. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
22.04.2014.
u 13:13

Tvari kao što su benzen, nitrogen dioksid i sitne čestice iz ispušnih plinova automobila mogu izazvati promjene imunološkog sustava

Čak i mala količina štetnih tvari iz ispušnih plinova, koju svakodnevno udišemo, može izazvati respiratorne probleme, čak i skratiti životni vijek.

Tvari kao što su benzen, nitrogen dioksid i sitne čestice iz ispušnih plinova automobila mogu izazvati promjene imunološkog sustava - od pretjerane stimulacije, koja izaziva autoimune reakcije, do umanjenja funkcije.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Buka također može uzrokovati različita oštećenja, od pojačanog stresa do oštećenja sluha.

Znanstveno je dokazano da organizam osoba koje rade u umjereno bučnim sredinama proizvodi više hormona koji prigušuju aktivnost imunološkog sustava. Nema potrebe da mijenjate mjesto stanovanja ili rada - i male izmjene mogu značajno poboljšati

život. Izbjegavajte šetnju prometnim ulicama – smanjit ćete razinu buke, a i izloženost štetnim tvarima u atmosferi. Također, stišajte TV i glazbene uređaje.

>>Slušate glasno glazbu? Možda nakon ovoga više nećete

>>Život pored aerodroma ili bučne prometnice loš za srce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije