Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više obveza

Ne možete se sjetiti što radite u kuhinji? Možda je to sindrom užurbanog života

kuhinja
Foto: Shutterstock
17.04.2014.
u 15:25

Sindrom uzrokuje kaotičan način života i izloženost velikom broju informacija preko mobitela, interneta, televizije, radija, novina…

Imate problema s prisjećanjem toga koji vam je PIN? Ne možete se sjetiti zašto ste došli u kuhinju?  Obožavate taj film, ali nikako ne možete zapamtiti kako se zove?

Ako će vam biti lakše, niste jedini koji to doživljavate.  Točnije, sve više ljudi pati od zaboravnosti te strahuje da se nešto loše događa s njihovim pamćenjem.

S godinama, ali i zbog sve češće opterećenog načina života, zaista nije lako zapamtiti sve ono što bismo trebali jer smo doslovno bombardirani bezbrojnim informacijama.

Škotski znanstvenici za taj su problem smislili i naziv – busy lifestyle syndrome (BLS), odnosno – ako prevedemo na hrvatski – sindrom užurbanog života.

Kako tvrde stručnjaci, taj sindrom uzrokuje kaotičan način života i izloženost velikom broju informacija preko mobitela, interneta, televizije, radija, novina…

>>Pripazite! Znate li što može prouzročiti i mala razina stresa?

>>Ostajete dugo na poslu, pod stresom ste i loše se hranite? Ovo je rješenje za vas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije