Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bi vam palo na pamet

Ne možete se razbuditi? Ovaj nevjerojatan savjet će vam pomoći

umor
Foto: Thinkstock
27.08.2015.
u 07:00

Plesanje, slušanje glazbe i izlazak na danje svjetlo neki su od savjeta da se razbudimo, ali čudi onaj: gledajte videosnimke na kojima su mačke

Ovaj scenarij već znate: odradili ste dobar dio posla, a oko podneva vam je glava teška kao kamen i počinje vam se spavati...

Niste jedini, niti približno.

Većina nas u to vrijeme poseže za svojom drugom doze kave s nadom da će nas ubrzo trgnuti i vratiti na radne staze.

I ta druga, popodnevna doza kofeina može utjecati na noćno spavanje te su kemičari krenuli u potragu za rješenjem koje bi iz kombinacije izbacilo kavu, a omogućilo podizanje energije u vrijeme kad nas hvati dnevna pospanost. I došli su do, u najmanju ruku rečeno, zanimljivih rezultata.

Plesanje, slušanje glazbe i izlazak na danje svjetlo neka su od rješenja za razbuđivanje, ali čudi onaj: gledajte videosnimke na kojima su mačke.

Kako tvrde iz Američkog društva kemičara, gledanje smiješnih videosnimki s mačkama može brzo popraviti raspoloženje i razbuditi nas. Pritom ne mislimo na ljepši spol, već na šaljive videosnimke s čupavim četveronošcima.

Vašem šefu zasigurno neće biti drago da gledate šaljiva videa tijekom radnog vremena, ali svakako će pomoći da prije postanete produktivni, piše Daily Mail.

Na ovaj način će se podići razina oksitocina (hormona sreće) u organizmu i sniziti razina kortizola (hormona stresa), što će u konačnici rezultirati većom dozom koncentracije.

Potrebno je i piti dovoljno vode kako bi se održala hidratizacija organizma, jer nakon što tijelo izgubi već i jedan posto tekućine, to utječe i na fizičko i psihičko stanje organizma, navodi se.

>>5 napitaka kojih se odmah morate odreći

>>Pila je pet šalica kave na dan, a kada je prestala, dogodilo se ovo!

Komentara 7

LI
Lingo
08:30 27.08.2015.

a ako gledam smješne video uratke o govedu, da li onda vrijedi isto??

RM
Rodo moj
09:38 27.08.2015.

Ja sam mislio da imate nesto konkretno kao napusit se trave ili sl,a vi opet glupardije pisete.

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
09:41 27.08.2015.

Meni pomaže sladoled. Jedno 150 - 200 grama sladoleda i ko novi sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije