Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje i hedonizam

Ovo su navike žena diljem svijeta koje bismo svakako trebali ukrasti

Žena
Foto: Thinkstock
27.04.2015.
u 09:49

Poznato je kako, primjerice, Azijci često jedu rižu i juhu nakon glavnog obroka što se tijekom godina pokazalo odličnim zdravstvenim potezom.

Kada su u pitanju zdravstvene navike koje će očuvati naše zdravlje, geografske granice ne postoje.

Poznato je kako, primjerice, Azijci često jedu rižu i juhu nakon glavnog obroka što se tijekom godina pokazalo odličnim zdravstvenim potezom.

Stoga i mi ovaj put prelazimo granice naše zemlje i u potrazi za onim najboljim iz drugih kultura na jednom mjestu imamo sumirano navike zbog kojih su žene u svojim zemljama zdravije, trpe manje stresa, sretnije i lakše se bore s viškom kilograma.

Meksiko

Žene u Meksiku same pripremaju zdrave napitke raznih okusa jer su sokovi koje mogu kupiti u dućanima puni šećera. Najčešće rade napitak od krastavaca, ali i ostalog voća i povrća koje pripremaju s hladnom vodom.

Australija

Mnoge žene diljem svijeta rade i u stresnom su okruženju. Ipak, žene u Australiji vikende koriste za odmor u punom smislu riječi jer im je balans bitan, a  usmjerenost na sebe i vlastite užitke postao je pravi hit među Australkama, tvrdi Jacqueline Mooney, urednica Preventiona. Redovni odmor, odlazak na izlete i održavanje društvenog života u Australiji simbol je uspješnog i zdravijeg života, tvrdi.

- Vikende često koristimo za neki bijeg od svakodnevice, neki izlet u prirodu. Tako je jednostavno napuniti baterije i osloboditi se stresa u samo 48 sati na nekom izletu - tvrdi Mooney. Rade da bi živjeli, a ne žive da bi radili

Mnoge su studije pokazale da takvi odmori poboljšavaju mentalno i fizičko zdravlje.

Nizozemska

U Nizozemskoj gotovo svi voze bicikle. I ne samo da time čuvaju okoliš već i svoje zdravlje. Bicikliranje nije samo sredstvo koje koriste tijekom vikenda s društvom ili djecom i obitelji. Bicikli su u Nizozemskoj prijevozno sredstvo koje se koristi za prijevoz od točke A do točke B, a ne samo za rekreativnu vožnju. 

Grčka

Ovo je zemlja u kojoj se jede najviše povrća, tvrdi Elena Paravantes, urednica portala olivetomato.com

Povrće je zastupljeno u gotovo svakom glavnom obroku Grkinja, a mnoga istraživanja pokazala su da česta konzumacija povrća čuva naše zdravlje kako starimo.

Tajland

Žene na Tajlandu masaže ne smatraju dozom luksuza, već potrebom i zdravom navikom. Istraživanja su pokazala da masaže povoljno djeluju na psihofizičko zdravlje.

Švedska

Žene u Švedskoj opuštaju se druženjem s prijateljima, tvrdi nutricionistica Emma Lindblom.

Tradicionalni odmor ukorijenjen u švedskoj kulturi, fika, pauza je u danu koja uobičajeno počinje oko 15 sati. Nije to ni ručak ni večera, nije ni zbog kave na stolu, već se radi o pravoj pauzi od posla, Lindblom objašnjava dodajući da to vrijeme Šveđani  najčešće koriste za druženje s prijateljima. Istraživanja su pokazala da su žene koje imaju jake društvene veze su sretnije i zdravije, a nedavno istraživanje objavljeno u Perspektive Psychological Science pokazalo je da osobe koje imaju čvrste prijateljske veze žive dulje.

Brazil

U svakom obroku  jedem voće, tvrdi Andrea Estevam, biciklistica i trkačica iz Brazila. Tvrdi da žene u Brazilu ne izbjegavaju voće kao što to čine žene u Americi zbog šećera koji sadrži. "Prirodni šećeri daju nam energiju za svakodnevne aktivnosti."

>>Vježbanje ipak nije ključno u borbi protiv pretilosti, 'ključ' je samo u prehrani?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije