Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čvrsto tijelo i zdrav duh

Na klupi i u parku: FOTO vodič za vježbanje i teretanu u prirodi

Vježbanje u parku
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/6
23.04.2014.
u 08:14

Iskoristite ugodne proljetne temperature, zakoračite u prirodu, budite kreativni i pokrenite se! Trenerice Kosjenka Rendulić i Helena Gleđa pokazat će vam koliko vježbanje vani može biti izazovno

Zašto ne biste ovog proljeća vježbali u prirodi i na taj način zamijenili sprave za vježbanje i zatvorene teretane? Rekreacija u prirodi ima mnogo prednosti, a temperatura je idealna.

Osjećat ćete se znatno bolje i poletnije zahvaljujući svježem zraku.

Ne čekajte plus 25 stupnjeva

– Ne čekajte 25 stupnjeva da biste se uputili na vježbanje u prirodu. Prohladno je vrijeme najbolje za aktivnosti u teretani u prirodi. Vaše će tijelo dodatno koristiti energiju kako bi se zagrijalo, a samim time sagorijevat će i znatno više kalorija – objašnjavaju trenerice Kosjenka Rendulić i Helena Gleđa iz Aerobic&Pilates studija Zgodne žene koje su pokazale koliko vježbanje u prirodi može biti kreativno, zanimljivo i korisno.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Klupe u parku odlično će poslužiti za sklekove, trbušnjake, ali i za vježbe učvršćivanja stražnjice i bedara

Ne postoji vježba koju ne možete izvesti na otvorenom, mišić na tijelu koji ne možete ojačati ili ideja s kojom možete pogriješiti.

Izbalansirajte opterećenje

– Pronađite drvo s okomitom ravnom i čvrstom granom koja će vam idealno poslužiti za zgibove. Njima ćete obuhvatiti vježbe za rameni pojas, ruke, trbušne i prsne mišiće. Ako grana nije sasvim ravna, svakako pri izvođenju serija promijenite stranu kako biste izbalansirali opterećenje. Ono mora biti jednako na obje strane tijela – savjetuju trenerice koje su inspiraciju pronašle i u klupi, ali i u dječjim spravama za igru u parku.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U raspored upišite najmanje dva puta tjedno po 45 minuta teretane u prirodi

Za početak dobra je i šetnja parkom, lagano trčanje i rastezanje, a naodmet nije dobro društvo ili dobra glazba. Uz takav ritual vježbanja (najmanje dva puta tjedno) rezultati i vitka linija do početka ljeta sigurno neće izostati.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

“Sprave za vježbanje” nalaze se svuda oko vas i svako drvo u prirodi može jako dobro nadomjestiti bilo koju spravu u teretani

>>Trčanjem protiv starenja: Vježbanjem u 20-ima povećajte pamćenje u 40-ima

>>Vježbanje neće dati rezultate ako se ne budete držali ovih 5 pravila

Komentara 2

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
11:00 23.04.2014.

a gdje vježbaju ove tete?

SE
sestrićna
11:10 23.04.2014.

ovo kad se drže za suho drvo je najbolja vježba :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije