Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelujte u natječaju i osvojite role

Mršavimo zajedno klub i Britton daruju vam role u vrijednosti 1.299 kn

Uključite se u natječaj na portalu Mršavimo klub zajedno i osvojite role sa setom štitnika
Foto: MZK
1/4
18.08.2014.
u 15:08

Otkrijte nam kako bi prijatelja, koji tome nije sklon, nagovorili da se okuša u rolanju jer najkreativniji odgovor nagrađujemo rolama Rollerblade Macroblade 84

Rolanje je mnogima najdraža aktivnost jer spaja zabavu, druženje i trening. Stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije Marino Bašić, objasnio je kako rolanje utječe na vaše zdravlje te na što valja pripaziti prilikom rolanja. Budući da Mršavimo zajedno klub potiče zdrave životne navike i rekreaciju, u suradnji s tvrtkom Britton, odlučili smo jednome od vas pokloniti role u vrijednosti od 1.299 kn i set štitnika za odrasle

Sve što trebate napraviti jest otkriti nam kako bi prijatelja, koji tome nije sklon, nagovorili da se okuša u rolanju? Podijelite s nama svoje sposobnosti uvjeravanja jer u suradnji s tvrtkom Britton najkreativniji odgovor nagrađujemo rolama Rollerblade Macroblade 84 i setom štitnika za odrasle! Svoj odgovor možete unijeti klikom na ovaj obrazac.
 

Aerobna aktivnost broj 1!

Rolanje spada u jednu od najboljih aerobnih aktivnosti, a smatra se da je jednako korisno kao i trčanje i vožnja bicikla. Aktivira gotovo sve mišiće tijela i, što je posebno važno, poboljšava rad srca. Velika prednost rolanja je i ta što je rolanje zanimljivo, pogotovo ako se rolate u društvu, ističe stručnjak Mršavimo zajedno kluba, prof. kineziologije, Marino Bašić.  

Pročitajte njegove savjete za sigurno rolanje i saznajte na koje sve načine ova zabavna aktivnost doprinosi vašem zdravlju!

Sve prednosti rolanja

Rolanje može poslužiti kao trening kardiovaskularne izdržljivosti, mišićne izdržljivosti, trening snage (dominantno nogu i kukova), a također dovodi do poboljšanja koordinacije i ravnoteže.

1. Izdržljivost. Prema nekim istraživanjima, rolanje srednjom brzinom ima isti efekt kao i trčanje 15 km/h, a ujedno stavlja manji stres na zglobove od trčanja. S poboljšanjem tehnike rolanja možete rolati duže, a da se manje umorite. Osoba od 65 kilograma, koja se rola brzinom od 15 km/h, sagorjet će oko 600 kalorija u jednom satu. Većina ljudi se rola brzinom od 10 km/h te potroše oko 300 kalorija. 

2. Snaga. Rolanje može poboljšati snagu mišića, posebice mišića donjeg dijela tijela. Prilikom rolanja istovremeno su angažirani mišići kukova, natkoljenice i potkoljenice. Poseban naglasak možemo staviti na mišiće stražnjice, koji su jako angažirani tijekom rolanja.

3. Mršavljenje. Rolanjem se može sagorjeti velika količina kalorija i istovremeno učvrstiti mišići. Budući da rolanje uključuje zahtjevan mišićni rad, i nakon rolanja tj. u stanju mirovanja, sagorijevaju se kalorije. Istraživanja su pokazala kako rolanje tri puta tjedno po 25 minuta sagori dodatnih 750 kalorija tjedno.

4. Dobar osjećaj! Iako ne postoje istraživanja koja potvrđuju da se uz rolanje osoba bolje osjeća, svako tko je ikad probao ovu aktivnost, zna da je zabavna. Tijekom rolanja luče se hormoni koji potiču bolje raspoloženje, kao i kod drugih aktivnosti poput trčanja i vožnje bicikla. Pozitivno utječe i činjenica da se krajolik mijenja dok se rolate, što je puno zanimljivije nego kretanje u krug.

Na što pripaziti kada se rolate?

Prilikom rolanja je potrebno slijediti određena sigurnosna pravila. Štitnici za laktove, koljena i kaciga bi trebali biti sastavni dio vaše opreme.
Kada tek krenete s rolanjem, postepeno povećavajte vrijeme rolanja kao i brzinu kojom se rolate.
Nemojte da vas ponesu osjećaji pa da dođe do velike mišićne upale (nemoj zaboraviti da je to drugačija aktivnost od trčanja i vožnje bicikla, pa i oni koji su u formi za trčanje mogu dobiti upalu mišića) te da zbog umora dođe do ozljede.

Preporučujemo vam da iskoristite lijepo vrijeme i uživate u svim navedenim prednostima rolanja! Ako još nemate role ili želite nove, dajemo vam priliku da osvojite role Rollerblade macroblade 84 i set štitnika za odrasle!

 Mršavimo zajedno klub ovaj je natječaj organizirao zajedno s tvrtkom Britton, uvoznikom branda Rollerblade i ostalih vrhunskih sportskih brendova, koji se mogu pronaći u  LEVEL2 trgovinama.

Kliknite ovdje, pošaljite nam svoj odgovor na nagradno pitanje, a najkreativniji odgovor nagradit ćemo novim parom rola, u vrijednosti od 1.299 kn i setom štitnika za odrasle u vrijednosti od 189,00 kn!

Kvalitetnu ponudu rola i sportskih artikala možete potražiti i na stranicama Mondo Internet Supershopa, jer vas tamo čeka sve što vam je potrebno za aktivno i fit ljeto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije