Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Može li nam pivo pomoći u gubitku neželjenih kilograma? Evo odgovora...

pivo
Foto: Thinkstock
01.05.2016.
u 21:15

Znanstvenici su proveli istraživanje nad 48 muških miševa, a oni koji su dobivali najveću dozu ksantohumola smanjili su za 80 posto razinu štetnog kolesterola i izgubili 22 posto težin

Novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Oregon, otkrilo je da flavonoid ksantohumol, koji se nalazi u hmelju, a samim time i u pivu, pomaže miševima izgubiti težinu i smanjiti razinu kolesterola. 

Znanstvenici su proveli istraživanje nad 48 muških miševa, a oni koji su dobivali najveću dozu ksantohumola smanjili su za 80 posto razinu štetnog kolesterola i izgubili 22 posto težine u odnosu na kontrolnu skupinu miševa iako su obje skupine jele hranu obogaćenu visokim masnoćama. 

Ipak, sada stižu loše vijesti. Ako težite oko 60 kilograma, trebali biste popiti oko 1600 litara piva u 24 sata kako biste dobili istu količinu ksantohumola koju su dobili miševi u ovom istraživanju. 

Drugim riječima, teško ćete moći ispijanje piva opravdavati pokušajima da želite izgubiti neželjene kilograme. 

>>Nisu znali za kvasac pa je pivo tada bilo Božje djelo

Komentara 8

DU
Deleted user
22:12 01.05.2016.

Znao sam da u nečem griješim što imam puno kila. Pijem premalo piva :)

DU
Deleted user
22:07 01.05.2016.

Očito znanstvenici, ali i novinari, nisu nikad čuli za "pivski trbuh". Piva ne pomaže pri mršavljenju, već je zaslužna za debljanje. Sama piva ne deblja, već pojačava apetit, time i unos hrane, koji nakraju deblja…

JO
josip
22:25 01.05.2016.

upravo mi se otvorio apetit za dnohla vopi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije