Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca volonteri

Mlada Vinkuranka osmislila humanitarni dječji buvljak

Dječji buvljak
Foto: Privatni album
1/3
27.11.2015.
u 11:00

Ja imam sve što mi treba, a oni možda nemaju ništa, kaže desetogodišnja Ika Nadrčić

Udruga za pet therapy Indeficienter iz Vinkurana podržala je inicijativu najmlađe članice, 10-godišnjakinje Ike Nadrčić, i pomogla joj u organizaciji dječjeg buvljaka.

- Kad sam od prijateljice Marte kupila rabljeni kimono, palo mi je na pamet da bih mogla organizirati buvljak. Ljudi imaju stare stvari, a ne treba ima. Pitala sam Dječji dom Ruža Petrović, udruge Naš San Njihov Osmijeh, Snoopy i Ruka šapi žele li na buvljaku staviti kutijice za donacije. Svi su pristali. Ja imam sve što mi treba, a oni možda nemaju – objašnjava svoju ideju mlada Vinkuranka Ika.

Tako se buvljak pridružio humanitarnoj akciji Jedna za druge, čiji je cilj prikupiti prehrambene namirnice, higijenska sredstva, slatkiše, igračke te novčane donacije za rad dviju udruga za zaštitu životinja. Uz druženje, ističu u udruzi Indeficienter, ovakvim akcijama žele promicati volonterstvo i poticati djecu da se i sama uključuju u humanitarne akcije.

Inicijativu Ike Nadrčić pozdravljaju i podržavaju Mjesni odbor Vinkuran i Općina Medulin. Buvljak će se održati 28. studenog i 12. prosinca od 13 do 20 sati u čitaonici Vinkuran.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije