Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj 22. listopada

Mirela Holy za Moje zdravlje govori o dijabetesu s kojim živi više od 15 godina

Moje zdravlje
Foto: VL
1/5
20.10.2014.
u 13:07

U srijedu uz Večernji list za samo 3 kune

Dijabetes, bolest koja se više nego ijedna druga usko vezuje uz rast standarda i napredak tehnologije, danas poprima razmjere pandemije!

U svijetu je više od 300 milijuna oboljelih od šećerne bolesti, a u Hrvatskoj, procjenjuje se, oko 400.000, od kojih njih pola i ne zna da su bolesni. K tome, broj novooboljelih stalno raste. Prema stručnim procjenama, do 2030. od dijabetesa će oboljeti više od 550 milijuna ljudi u svijetu, rekao je mr. sc. Ante Ljubičić, dr. med., internist, dijabetolog i endokrinolog, autor popularne knjige o dijabetesu "Iz torbe liječnika", namijenjene široj populaciji s ciljem edukacije.

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi u srijedu 22. listopada, za samo tri kune uz Večernji list te samostalno u prodaji za samo 9,90 kuna, donosimo sve o ovoj podmukloj bolesti, najčešćim zabludama vezanim za dijabetes, prevenciji te savjete stručnjaka.

Jeste li u krizi godina

O svom životu s dijabetesom tipa 1 za čitatelje Mojeg zdravlja govori i Mirela Holy. Otkriva kako se navikla na život s ovom bolešću te da je inzulin sastavni dio njezina života.

Pročitajte sve o velikom zdravstvenom problemu – kroničnoj boli koja ima izrazito negativan utjecaj na pojedinca, društvo i obitelj.

Mlada pjevačica Lana Jurčević otkrila nam je kako se najbolje opušta, na čemu trenutačno predano radi te kako se brine o zdravlju i tijelu. Najnovija istraživanja iznose zabrinjavajuće podatke vezane za demenciju; učestalost svih oblika demencije od 2001. do 2040. godine udvostručivat će se svakih 20 godina, od 24 milijuna 2001. sve do 81 milijun oboljelih 2040. godine. Zato pročitajte kako se dijagnosticira demencija, kako pomoći oboljelima i na koji način komunicirati s dementnom osobom.

Kriza srednjih godina termin je koji različito tumače stručnjaci, a pojedinci je doživljavaju svaki na svoj način. Otkrijte kako prepoznati jeste li u krizi srednjih godina i kako je preživjeti. Naučite i kako zavoljeti svoj posao te napokon počnite uživati u radu i ljudima koji vas okružuju u poslovnoj sredini.

Što se sluša u sali

Naši poznati kirurzi otkrivaju koju glazbu najradije slušaju dok operiraju, kako ih opušta i zašto je dobra i za pacijente. Zajedno sa stručnjacima obradili smo temu bezglutenske prehrane – dijete koja osvaja zapadne zemlje. Treba li potpuno izbaciti gluten iz prehrane ili ipak ne?

Nutricionist Branimir Dolibašić pripremio je pet recepata za vrlo zdrave sendviče kakve još niste probali, a pišemo i o bamiji – novoj supernamirnici.

Pripadnicama ljepšeg spola donosimo 31 kreativan i prije svega koristan savjet za njegu svaki dan u mjesecu. Vrhunski stručnjaci poput frizera i kozmetičara otkrivaju svoje trikove za ljepotu koji uistinu djeluju.

>>Dijabetes: Uspijevamo rano otkriti bolest, ali još zaostajemo u prevenciji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije