Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova tehnologija

Metoda All-on-four – budućnost implantologije

Marko Miličić
Foto: PR FOTO
1/4
24.11.2014.
u 19:00

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-four zasigurno je najveći pomak u posljednjih 45 godina, koliko se implantati koriste za nadomještanje zubi

Gubitak zubi daleko je veći problem od pukog estetskog nedostatka te nesumnjivo utječe na kvalitetu cjelokupnog života, posebice ako je riječ o gubitku prednjih zubi.

Osim što je poremećen čitav žvačni sustav te se s vremenom javlja bol, ljudi koji su izgubili zube mogu se suočiti i sa čitavom lepezom psiholoških i emotivnih tegoba. Upravo kako bi se izbjegli navedeni problemi, implantologija se razvija i napreduje iz dana u dan, a implantati su danas najbolji način za nadomještanje jednog ili više izgubljenih zuba.

Najnovija metoda u implantologiji nazvana All-on-four zasigurno je najveći pomak u posljednjih 45 godina, koliko se implantati koriste za nadomještanje zubi. Metodu je osmislio Portugalac Paulo Malo, osnivač i voditelj jedne od najpoznatijih svjetskih klinika oralne medicine Malo Clinic, koja ima više od 30 poslovnica diljem svijeta.

Ugradnju implantata operacijom uživo domaćim je stomatolozima i dentalnim tehničarima na jednodnevnom kongresu pod nazivom Kirurško-protetski aspekti s Implant Directom predstavio Marko Miličić, dr. med. dent. te specijalist oralne kirurgije i implantologije, koji je imao priliku u Portugalu učiti direktno od Paula Mala.

„All-on-four je metoda ugradnje fiksno protetskog nadomjestka na četiri implantata i predstavlja apsolutnu inovaciju u implantologiji. Riječ je o postavljanju samo 4 titanska implantata u gornju, donju ili obje potpuno bezube čeljusti, a sama procedura je brza i minimalno invazivna. Ono što je pacijentima svakako najvažnije je da sam zahvat traje vrlo kratko, a nakon samo jednog posjeta oralnom kirurgu pacijent dobiva fiksnu protezu i funkcionalne zube“ – izjavio je Marko Miličić iz zagrebačke Poliklinike Tim Dent Miličić.

All-on-four izvrsno je rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju, jer se kod ove metode implantati ugrađuju pod nagibom od 45 stupnjeva, čime se pacijentu osigurava brzo rješenje bez  potrebe za velikom nadogradnjom kosti, ali i racionalniji troškovi.

>>5 jednostavnih načina da sami izbijelite svoje zube

>>Nema lijepog lica bez lijepog osmijeha, poručuju stručnjaci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije