Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Loša vijest za pivopije: Muškarci srednje dobi zbog piva brže gube pamćenje

Muškarci piju pivo
Foto: Thinkstock
16.01.2014.
u 09:39

Dva piva dnevno najviše će naštetiti muškarcima u 40-im godinama i to tako što će ih gubitak pamćenja sustići šest godina prije

Muškarci u srednjim godinama koji dnevno popiju dva piva od pola litre brže će iskusiti probleme s gubitkom pamćenja, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

Dva piva dnevno najviše će naštetiti muškarcima u 40-im godinama i to tako što će ih gubitak pamćenja sustići šest godina prije nego one koji su se suzdržavali od alkohola, piše Daily Mail.

Riječ je o prvoj ovakvoj studiji koja se u Velikoj Britaniji provodila čak 20 godina, a obuhvatila je više od pet tisuća muškaraca.

Previše alkohola, utvrdili su, izazvat će preuranjeni gubitak pamćenja, dok umjereno pijenje nema učinka na pamćenje. Umjereno pijenje znači jedno pivo na dan ili jedna čaša vina.

>>Bjelkinje češće obolijevaju od raka dojke jer više piju

>>Mladi parovi umjesto piva ili žestice sve češće biraju – vino

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije