Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Liječenje kardiovaskularnih bolesti – disciplina s najvećim smanjenjem smrtnosti

srce, zdravlje,  (1)
Foto: Thinkstock
1/2
15.09.2014.
u 12:05

Razbijamo mitove o srčanim bolestima

Od kardiovaskularnih bolesti na svijetu godišnje umire više od 17 milijuna ljudi, što ih čini svjetskim ubojicom broj jedan. I u Hrvatskoj su podaci zabrinjavajući. Prema njima, od ovih je bolesti u protekloj godini umrlo 24.988 osoba, što znači da je svaka druga osoba u Hrvatskoj umrla od kardiovaskularnih bolesti. Jednako tako, kardiovaskularne bolesti na drugom su mjestu svih dijagnoza liječnika obiteljske medicine, a obolijevaju sve dobne i populacijske skupine, uključujući žene i djecu. Naša zemlja jedna je od 194 zemlje koje su se obvezale smanjiti prerane smrti prouzročene kardiovaskularnim bolestima za 25 posto do 2025. godine.

U novom broju magazina Moje zdravlje, u prodaji od 17. rujna za samo 9,90 kuna, donosimo veliku priču kako prevenirati bolesti srca, kako krvni tlak držati pod kontrolom, razbijamo najčešće mitove o srčanim bolestima i savjetujemo kako si odmah pomoći i spriječiti razvoj bolesti.

Naslovnicu Mojeg zdravlja krasi lijepa i mlada glumica Doris Pinčić Rogoznica, koja se odlično snalazi ne samo na televizijskim ekranima nego i u najdražoj ulozi – onoj mame malenog Donata.

Foto: VLm

Pročitajte kako se nositi s pogoršanjem vida nakon četrdesete godine, ali i zašto je važna prevencija nekih oblika raka za koje postoje preventivni programi probira.

Doktor Danko Mikulić, član transplantacijskog tima KB-a Merkur, otkriva kako mu izgleda svakodnevica na poslu i kod kuće.

Otkrijte kako se danas možemo i trebamo boriti s debljinom – jednim od najvećih izazova i problema modernog društva te kako liječiti neplodnost u muškaraca.

U šumi raznih obveza, od kuće do posla, teško je sve stići i odraditi s osmijehom na licu. Zato donosimo savjete stručnjaka kako posložiti obveze, kojima dati prioritet i kako si pomoći te ostaviti vrijeme i za sebe.

Jesen je bogata namirnicama koje su savršene za zdravlje našeg organizma, zato uživajte u njima i pročitajte savjete nutricionistice Darije Vranešić Bender. Naučite sve o zelenoj glini, savršenoj za čišćenje organizma izvana i iznutra, ali i zašto treba biti pažljiv s konzumacijom.

Očvrsnite kožu kako vas ove zime ne bi iznevjerila, izgledala suho i tmurno, a donosimo i 10 savjeta za njegu kojom dugoročno svoju kožu činite mladolikom i lijepom. Za potpuno opuštanje tu su jesenski noviteti iz wellnessa.

Sve ovo i još mnogo više čitajte u magazinu Moje zdravlje koji je u prodaji na svim kioscima za samo 9,90 kuna!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije