Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

'Koristim kortikosteroidni sprej za nos i nos mi sada stalno krvari'

prehlada
Foto: Thinkstock
29.01.2015.
u 12:01

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Prije mjesec dana počela sam koristiti kortikosteroidni sprej (rhinocort aqua) za nos, zbog stalno začepljenog nosa. Već pet dana nos mi stalno krvari, odnosno svaki put kad ispušem nos, pojavi se i krvava sluz (pogotovo ujutro). Doktorica opće prakse kaže da je mala vjerojatnost da kortikosteroidi imaju tu nuspojavu. Trebam li prestati koristiti kortikosteroide ako od njih krvari nos?

Odgovara: Mladen Dobrović, dr. med., spec. otorinolaringologije i kirurgije lica i vrata

Ne znam zbog čega vam je propisan Rhinocort spray. Ti lijekovi su vrlo efikasni i korisni kod više bolesti u nosu i sinusima, a budući da se primjenjuju lokalno, nema bitne sistemske apsorpcije. Ako dolazi do krvarenja iz nosa, treba nos pregledati fiberskopski jer može negdje biti i proširena vena iz koje krvari. Ponekad kod suhih rinitisa i kod davanja kortikosteroidnih sprejeva dolazi do sukrvice. Preporučujem da prestanete uzimati taj sprej i da odete na specijalistički pregled kod otorinolaringologa.

>>'Nakon poroda imam krvarenje dvaput mjesečno'

>>'Nema brige ni šanse da ste trudni'

Komentara 2

TH
than
01:14 30.01.2015.

Eto da ja pomognem. Krvava sluz u nosu i zacepljen nos se pojavi ujutro zbog suhog zraka. Lijepo na radijatore staviti ovlazivace zraka preko dana, a preko noci ugasiti grijanjea, a na samu pec,ako postoji, staviti posudu sa vodom.

EN
endygh
01:02 07.03.2017.

Hahahahha...vrhunska doktorica a lijepo pise na uputama navedenog lijeka da su to ceste pojave...tj. stoji 1 od 10....Mozda doktorica zna.razliku izmedu Andola i.Aspirina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije