Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore!

Koliko se često može raditi piling i stavljati maska za lice?

piling
Foto: Shutterstock
05.05.2015.
u 17:00

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Zanima me koliko se često može raditi piling te maska za lice i tijelo u 20-ima i starijoj dobi? Prtiom mislim na prirodne te kupovne pilinge. Od koje dobi preporučujete kemijske pilinge lica za normalan tip kože?

Odgovara dr. sci. Ivana Ručević, dr.. med., spec. dermatologije i venerologije

Postoje različiti oblici kemijskih pilinga. Rade se u kozmetičkim salonima i spadaju u bezopasne pilinge, au liječničkim se ordinacijama obavljaju jači pilinzi.

No postoje i pilinzi koji se moraju raditi u hospitalnim uvjetima zbog svoje jačine. Jačina i oblik pilinga indicira se na temelju zrelosti kože i problema koji se tretira.

Kod normalno njegovane kože bez dermatoloških promjena ne preporučuje se prerana primjena.

>>Evo što morate odbaciti, a što prigrliti za ljepotu i zdravlje

>>'Imam problema s pamćenjem. Ne sjećam se stvari iz djetinjstva...'

Komentara 2

LA
LANA555
22:15 05.05.2015.

Dva puta tjedno.ako ste prirodno ljepi i imate ljepo negovano lice sacuvano kao ja sto sam ljepa i sacuvana jedaput tjedno sadvim dosta.

IK
ikonoklast
22:33 05.05.2015.

ja uzmem polentu i namazem ju po tvari i skinim kad očvrsne i to je to probajte dame... pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije