Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kilogrami opadaju, motivacija raste!

Savršena linija ljeta
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/5
PR
Autor
PR članak
11.07.2014.
u 15:15

S gubitkom kilograma Nataša i Željena još su više motivirane na uspjeh u projektu. Kako bi njihova promjena bila trajna, sportski psiholog i stručnjak Mršavimo zajedno kluba savjetovao im je kako se oduprijeti privremenim iskušenjima

Nataša i Željena, kandidatkinje projekta "Savršena linija ljeta" Večernjeg lista i partnera Radenske te Mršavimo zajedno kluba odlično napreduju na svom putu do zdravijih navika i vitkije linije.

Osim vlastitog truda i upornosti, Nataši i Željeni velika su podrška i trener Saša Segedi te stručnjaci Mršavimo zajedno kluba – nutricionisti i sportski psiholog. Ovaj tim stoji uz naše kandidatkinje na njihovom putu promjene te im pomaže motivacijom i savjetom.

I sama Nataša ističe kako podrška stručnjaka puno doprinosi njihovom napretku.

"Lakše je kada te kontrolira netko sa strane i kada nisi prepušten sam sebi", kaže Nataša koja je sa stručnjakom Mršavimo zajedno kluba, sportskim psihologom Igorom Čerenšekom porazgovarala o svom napretku i motivaciji te je od njega dobila korisne savjete koje može primijeniti u budućnosti.

"Motivacija mi je bolja nego na samome početku, jer su sada rezultati vidljivi. Lakše je podnijeti i sva opterećenja, iako sam u cijeli projekt krenula s puno volje, jer sam željela izgubiti kilograme koje su mi stvarali probleme", govori Nataša.

Iako do sada, u projektu, Nataša nije imala "kriznih dana" u smislu da joj se jela određena hrana, ponekad bi si priuštila kuglicu sladoleda.

"Super je to što se ništa nije poremetilo, pa to nisam doživjela kao problem. Igoru sam objasnila gdje u meni postoje strahovi; oko odlaska na godišnji odmor gdje nas u kući ima puno, puno se jede i stalno nešto kuha, te mi je on pomogao savjetom. U redu je pogriješiti ako se nakon toga vratiš na pravi put.

Igor mi je objasnio i da sada može doći do stagnacije u gubitku kilograma, ali da je to normalno, te da, ako se pridržavam prehrane i vježbam, rezultati neće izostati", kaže Nataša i dodaje kako je do sada usvojila određene navike te vjeruje kako neću puno skretati s puta.

Igor Čerenšek kaže kako je Nataša izrazito motivirana i zadovoljna samim programom.

"Ističe koliko joj prehrana, ali i vježbanje odgovaraju, te u njima prepoznaje vrijeme koje je posvećeno samo njoj. Nataša je u samom početku promjene životnog stila (u fazi akcije) te će kroz nekoliko tjedana ući u fazu održavanja kada se mogu pojaviti prvi značajniji problemi kao i opasnost od relapsa.

Razgovarali smo o tome, kao i o ljetu kada se ta opasnost po prvi puta može javiti, te postigli dogovor o tome da će ukoliko se relaps desi, sljedeći dan krenuti dalje pravim putem", govori stručnjak Mršavimo zajedno kluba.

Željena, pak, smatra kako je njen najveći nedostatak u programu to što se ne uspijeva pridržavati jelovnika u potpunosti, iako je način prehrane i te kako promijenila, naravno – na bolje.

"Ja zapravo nemam problem s glađu, već s namirnicama koje volim. Ali od kada sam u programu, pojela sam možda četiri žlice Nutelle - inače sam ju jela svakodnevno. Također, više ne kupujem masne sireve i uobičajene nareske, već prednost dajem zdravijim varijantama", ističe Željena.

"Kroz naš razgovor, Igor me je motivirao da si dam više truda oko pridržavanja predloženih jelovnika i podsjetio me da su svi moji izgovori zapravo put za neuspjeh!

Potvrdio mi je da su moja očekivanja i ciljevi realni, a i to da sam broj kilograma nije početak i kraj. Tu prije svega mislim na činjenicu da zaista izgledam čvršće i osjećam se bolje - imam više energije i volje za sve! ", dodaje.

Igor Čerenšek smatra kako Željena ima realna očekivanja od sebe i programa.

"Potpuno je svjesna svojih propusta i svog uloženog truda, tako da racionalno sagledava proces promjene te postavlja jednako takve realne ciljeve", dodaje.

Sa Željenom je Igor razgovarao o ciljevima u budućnosti i njena motivacija za ostvarenjem istih je neupitna, s obzirom da se vodi dobrim osjećajem koji joj prehrana i vježbanje daju.

"Manji nedostatak je njezin trenutni angažman oko planiranja i pripreme obroka te preciznog držanja jelovnika na što smo se osvrnuli, te će Željena (iako je značajnu promjenu već napravila) nastaviti istim putem, te tražiti više i bolje od sebe. Na taj način će si povremeno dozvoliti sitne užitke, ali neće previše odstupati niti od plana prehrane niti vježbanja.

Ukoliko u svoj raspored uvrsti pripremu hrane i tjednu kupovinu potrebnih namirnica, vjerujem da je ostvarenje njenog cilja neupitno", zaključuje Igor Čerenšek. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?