Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednostavna pravila

Kampanjac ste? Evo kako se bolje organizirati i stići sve na vrijeme

kampanjac
Foto: Thinkstock
04.12.2014.
u 12:22

Normalno je da će vas u početku ponijeti emocije te ćete razmišljati ''o velikom'', no najučinkovitiji način jest podijeliti posao na više malih zadataka

Svi smo mi katkada skloni odgađati stvari jer smo oduvijek bili 'kampanjci' i sami sebe uvjeravamo kako najbolje radimo pod stresom ili kad nam prijete rokovi. Ispriku zašto smo nešto počeli raditi u ''5 do 12'' lako je pronaći: imali smo previše posla, nije bilo pravo vrijeme za takav posao....

No, jeste li se ikada zapitali što vas zaista koči da postignute produktivnost i ostvarite sve što ste planirali? Odgovor je jednostavan – strah od rizika i neuspjeha ili strah od ismijavanja i povrede ponosa, piše Inc.

Donosimo četiri savjeta kako posao obaviti na vrijeme i izbjeći stres zbog premalo vremena:

1. Zadajte si rok

Napišite što želite postići i odrediti točan datum do kada to morate završiti. Vaš cilj zapišite na papirić i postavite ga na neko uvijek vidljivo mjesto.

2. Krenite s malim

Normalno je da će vas u početku ponijeti emocije te ćete razmišljati ''o velikom'', no najučinkovitiji način jest podijeliti posao na više malih zadataka.

3. Ne fokusirajte se samo na male zadatke

Mnogi od nas kad biraju radne zadatke prvo izabiru one koje će lakše svladati, no na taj način imat ćete lažan osjećaj kako ste ''mnogo toga'' napravili, a time ste i skloniji odgađanju težih zadataka.

4. Odredite posljedice uspjeha i neuspjeha

Prije no što počnete s poslom, sami odredite simboličnu nagradu kojom ćete se počastiti nakon obavljenog posla.

>> Pet (zdravih) navika za dobro funkcioniranje obitelji

 

Komentara 1

IM
Immanuell
12:39 04.12.2014.

Nema tu pomoći, tko je kampanjac, kampanjac je, na dulji rok se uvijek vrate genetski programirane stavke, ma koliko se kampanjska osoba trudila da to ne bude tako. Nije to tako loše, kampanjac može biti izuzetno inteligentan, jednako kao i oni sistematičniji, samo što su oni sistematičniji u većoj mjeri štreberi koji bubaju kibernetički.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije