Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvi smo

Jeste li opušteni ili nervozni? Evo što vaš karakter kaže o vašem zdravlju

stres
Foto: Thinkstock
1/2
30.10.2014.
u 08:29

Osobe pod stresom imaju veću razinu hormona kortizola koji u većim količinama negativno utječe na imunosustav, ali i organe – uključujući mozak

Mnogo toga se danas povezuje s obolijevanjem, a znanstvenici su potvrdili da naše zdravlje ovisi i o tome kakvog smo karaktera.

Osobe radoholičari, organizirani i predani te opušteni blistaju na poslovnim zabavama i oduševljavaju na razgovorima za posao, ali i spadaju u skupinu onih koji imaju manji rizik od obolijevanja, piše Daily Mail.

Osobe koje su razdražljive i sklone tuzi, neraspoložene i zabrinute imaju veću vjerojatnost za nastanak bolesti, zaključci su to prvog dugogodišnjeg ovakvog istraživanja koje su proveli američki znanstvenici.

Opuštene osobe, one koje su svjesne sebe i svojih potreba, organizirane i predane više brinu o svom zdravlju, hrane se  zdravo i bave se tjelovježbom te zbog svog karaktera osjećaju mnogo manje stresa.

S druge strane, zabrinute osobe  imaju česte promjene raspoloženja i imaju veću vjerojatnost da obole od neke bolesti, navodi se u zaključcima istraživanja koja potvrđuju rezultate i nekih prethodnih studija kojima se željelo utvrditi zašto neurotične osobe ranije umiru.

Osobe pod stresom imaju veću razinu hormona kortizola koji u većim količinama negativno utječe na imunosustav, ali i organe – uključujući mozak, navodi se.

>>Umorni ste, bezvoljni, ne možete se koncentrirati? Možda vam ovo pomogne

>>Uvijek spremni – psihička opterećenja na radnom mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije