Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Kako riješiti svakodnevne probleme u nekoliko koraka

problemi
Thinkstock
24.11.2014.
u 12:45

Malobrojni imaju sposobnost uočavanja prave prirode problema i pronalaženja načina za njegovo rješavanje. Zato je važno naučiti da svaka promjena kreće iz izvora, a postoji i mnogo životnih primjera kako problemi nisu uvijek negativno iskustvo, već iz njih možemo naučiti mnogo o sebi

Svakodnevno se susrećemo s problemima i neki nam se čine savladivi, a neki nesavladivi. Minus na bankovnom računu, zastoj u prometu zbog kojeg kasnimo na važan i neodgodivi sastanak, ručak koji ne možemo završiti jer nemamo dovoljno začina samo su neki od mnogobrojnih problemskih situacija koje nam svakodnevicu ponekad čine neizdrživom.

Kada imamo neki problem, uobičajeno je da on u nama izaziva gorčinu i pri tome vidimo samo njegove negativne strane, što dodatno otežava njegovo rješavanje. Uočiti pravu prirodu problema, umijeće je malobrojnih koji u problemskim situacijama jasno vide problem i put kojim treba krenuti kako bi ga riješili.

Svaka promjena kreće iz izvora. Ako mislimo da je izvor problema u vanjskim faktorima, niti za jedan problem nećemo naći adekvatno rješenje. Preuzimanjem odgovornosti za vlastiti život i sve okolnosti u njemu, dobivamo nadahnuće kako aktualne probleme riješiti što učinkovitije. Poneki se pitaju – zašto bih ja rješavao problem ako nisam kriv? Čak i kad nismo krivi za neki problem, mi smo u nekoj mjeri odgovorni za njegov nastanak. Uvidjeti istinu i prihvatiti odgovornost za svoj život jedini je i ispravni put ka rješavanju problema i u situacijama kad nam se problemi čine nerješivim.

Cijeli tekst u novom broju magazina Moje zdravlje donosi kako naučiti rješavati probleme, kako izgleda proces rješavanja problema te zašto problemi ne moraju uvijek biti negativno iskustvo.

Foto: VLm

Donosimo i zašto je zima ipak dobra za vaše zdravlje, na koje načine možete iskoristiti niske temperature i jačati organizam. Pročitajte i savjete za djecu i odrasle te zašto srčani bolesnici moraju biti posebno oprezni zimi.

Za hladnih dana mnogo više uživamo u omiljenim toplim napitcima, ali i zimskim varivima. Nutricionisti savjetuju kako biti kreativan i kako ih obogatiti začinima i namirnicama kako bi postali ukusniji. Ugrijte se čajem, kakaom ili pak toplim kompotom koji ćete začiniti na zanimljiv način.

Pozitivu, smijeh i dobru vibraciju u novi broj magazina unijela je i Barbara Kolar koja otkriva novosti na poslovnom planu, što je čini sretnom i zadovoljnom u 45. godini te kako brine o zdravlju. Nevjerojatnu ljubav prema svom poslu ili bolje rečeno pozivu objasnio nam je akademik Davor Miličić. Otkriva kako se odlučio biti liječnik, što savjetuje mladim studentima medicine te kako ponekad i sam liječnik mora žrtvovati zdravlje kako bi spasio bolesnika.

Sve više razvoda i sve manje sklopljenih brakova tema je koja u posljednje vrijeme sve češće puni novinske stupce, a mi smo razgovarali s domaćim stručnjacima zašto je tome tako. Jesmo li zaboravili razgovarati, cijeniti partnere ili je brak postao bezvrijedan?

Donosimo i novu kolumnu Ljubice Uvodić Vranić - Psihološke priče.

Nutricionistica Anita Šupe progovara o svojoj maloj prehrambenoj revoluciji čiji je cilj povratak tradicionalnim namirnicama koje su birali i naši preci.

Saznajte sve o kožnoj bolesti rozaceji, koji su joj okidači te kako je liječiti. Da bi bili lijepi i blistavi svaki dan, make up trikove otkrila nam je popularna vizažistica Ivana Bilandžija Billy koja savjetuje kako se našminkati za dan, a kako za večer.

Sve ovo i još mnogo više čitajte u novom broju magazina Moje zdravlje u prodaji za samo 9,90 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije