Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

Kako preživjeti dan na poslu kad vas 'stisne' nepodnošljiva migrena?

Žena s glavoboljom
Foto: Thinkstock
07.07.2015.
u 14:21

Nemojte odmah misliti da će sve propasti, ovih 5 savjeta trebalo bi vam pomoći da u ovom danu na kraju ipak vi iziđete kao pobjednik.

Pred vama je izuzetno važna prezentacija projekta na kojem radite mjesecima, a osjećate kako se sprema u napad i potiho stiže – migrena.

Nemojte odmah misliti da će sve propasti, ovih 5 savjeta trebalo bi vam pomoći da iz ovog dana na kraju ipak vi izađete kao pobjednik.

1. Djelujte odmah

Kada osjetite da migrena napada, djelujte odmah. Što prije reagirate, postoji veća vjerojatnost da se neće razviti do kraja. Uzmite tabletu protiv bolova, pričekajte minutu, dvije te zatim uzmite koju minutu za kratku šetnju ili se opustite u stolcu dok analgetik ne počne djelovati.

2. Prilagodite se

Prigušite ili ugasite svjetlo ako ste sami u uredu, pritvorite vrata i ugasite zvuk zvona na vašem mobilnom uređaju. Kolegama objasnite situaciju i zamolite ih za malo razumijevanja. Neka vas poštede s telefonskim pozivima i pitanjima.

3. Odredite prioritete

Dok se mučite s migrenom, sposobnost koncentracije i produktivnost postaje upitna. Stoga je vrlo bitno odrediti prioritete i odraditi ono što zaista ne može čekati odgodu, sve što možete ostavite za sutra. Sada nije vrijeme za perfekcionizam.

4. Hidratizirajte se

Dehidracija može pojačati migrenu stoga pokraj sebe imajte bočicu s vodom i natjerajte se piti čak i ako ne osjećate žeđ. I mali gutljaji vode mogu napraviti veliku razliku.

5. Jedite

Ako ste preskočili obrok iz bilo kojeg razloga, to može biti okidač za migrenu, stoga pojedite nešto i migrena bi se mogla povući. Čak ako i nije prouzročena glađu, mali obroci mogu pomoći da je se prije riješite.

>>Svako jutro na prazan želudac popijte 600 ml vode, evo zašto!

>>Boli vas glava? 10 okidača koji mogu biti krivac za migrenu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije