Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razotrkivamo

Kako nastaju i možemo ih li se riješiti? 6 mitova o strijama

celulit
Thinkstock
22.09.2014.
u 11:00

Kad strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško vraća u prvobitno stanje.

1. Samo trudnice mogu imati strije

Kod trudnica se, bilo više ili manje, pojavljuju strije, ali one se pojavljuju i kod ostalih ljudi ako se naglo udebljaju ili naglo smršave.

2. Strije se mogu spriječiti

Rizik nastanka strija smanjit ćete jedino ako pazite na svoju prehranu i držite svoje kilograme pod kontrolom. Radikalne promjene na težini svakako će dovesti do nastanka strija.

3. Tijekom trudnoće strije se pojavljuju samo na trbuhu

Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na području trbuha jer se tamo koža najviše rasteže, ali one se pojavljuju i na grudima, stražnjici, bedrima, ali i nadlakticama.

4. Kad smršavite, strije nestanu

U nekim slučajevima je to točno, ali kad strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško vraća u prvobitno stanje.

5. Strije mogu nestati i uz povremenu uporabu krema

Da biste se riješili strija, morate biti izuzetno uporni i disciplinirani, posebno ako koristite samo kućne tretmane kremama. Važno je kreme nanositi dva puta dnevno na zahvaćena mjesta. Kreme neće toliko djelovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak.

6. Mala djeca i tinejdžeri ne mogu dobiti strije

Upravo je u tim starosnim dobima učestala pojava strija, a najčešće je uzrokovana naglim rastom. Međutim, oni su još u razvoju pa njihove strije izblijede brže nego kod odraslih.

>>Riješite se strija uz ova 3 sastojka iz svake kuhinje

>>Ovo je 7 najblesavijih mitova o seksu svih vremena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije