Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno

Kad ste zadnji put očistili jastuke na kojima spavate? Evo kako to napraviti

jastuk, spavanje
Foto: Shutterstock
13.04.2016.
u 08:20

Jastuke biste trebali čistiti barem tri puta na godinu, a proljeće je idealno vrijeme da im u sklopu proljetnog čišćenja posvetite posebnu pozornost.

Jeste li nedavno očistili svoj jastuk na kojem spavate?

Ako mislite da je dovoljno samo uvijek imati čistu jastučnicu na njemu, u krivu ste.

Jastuke biste trebali čistiti barem tri puta na godinu, a proljeće je idealno vrijeme da im u sklopu proljetnog čišćenja posvetite posebnu pozornost.

Prema riječima direktora Sleep to Live Institutea u SAD-u, Roberta Oexmana, jastuk bi trebalo mijenjati svakih šest mjeseci.

Ako imate jastuke koje možete prati u perilici rublja, a da se ne oštete, svakako u bubanj perilice stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostat će previše prostora u bubnju perilice pa se i jastuk može lakše oštetiti pri pranju.

Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom. U bubanj perilice za rublje ulijte vruće vode, šalicu praška za izbjeljivanje odjeće, šalicu praška za pranje i dvije jušne žlice sode bikarbone.

Pratite upute proizvođača i provjerite na kojoj najvišoj temperaturi smijete oprati jastuk. Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro "izudarajte" sa svih strana kako biste što više vlage izbacili vani i na taj način spriječili nastajanje plijesni. Jastuk dobro osušite na zraku prije nego ga ponovno vratite na krevet.

>>Kada ste zadnji put oprali poplun? Evo kada i kako biste ga trebali čistiti

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
09:24 13.04.2016.

pernati se uopće ne smije prati a sve od spužve-memorijske pjene i sintetike se u najmanju ruku temeljito izdeformira . ...

RO
Rosali
14:15 13.04.2016.

perje se moze na 45° prati a ostali materijali stoji na samom jastuku, Ja svoje perem po potrebi cak i svaki tjedan. ali ne spavam na perju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije