Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tumori na maternici

Jesu li miomi opasni i koje sve probleme mogu uzrokovati?

menopauza
Thinkstock
23.04.2014.
u 15:11

Često se otkrivaju slučajno, pri redovnom ginekološkom pregledu.

Miomi su najčešći benigni tumori maternice. Dobroćudna priroda ovog tumora isključuje mogućnost metastaziranja na druge organe, ali on ipak može uzrokovati neke probleme, poput obilnog menstrualnog krvarenja, neplodnosti, pobačaja, otežanog poroda...

Miomi mogu imati simptome, ali to nije pravilo. Često se otkrivaju slučajno, pri redovnom ginekološkom pregledu.

Mali miom, bez komplikacija i simptoma, može se liječiti hormonskim preparatima, koji utječu na njegovo smanjenje, ali samo privremeno. Kirurško liječenje preporučuje se kod većih mioma.

Pri ovoj intervenciji može se odstraniti samo tumor (mijektomija) ili cijela maternica (histerektomija), o čemu odlučuje liječnik na osnovu različitih parametara i uvida u zdravstveno stanje pacijentice. Najvažnija je samo redovna kontrola.

>>Sve ono o polipu i miomu, a što se niste usudili pitati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije