Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se preporučuje

Smije li se kupati u moru tijekom mjesečnice?

Žena s plaže
Foto: Thinkstock
1/8
28.07.2016.
u 13:17

I neke žene na mjesečnicu tijekom boravka na moru samo odmahuju rukom, a neke strepe i na brčkanje u moru tih dana zaboravljaju

Ako još uvijek niste otišle na godišnji odmor, sigurno ste pregledavale kalendare i brojile dane ciklusa kako vas na nekoj plaži ne bi iznenadila – mjesečnica. 

I neke žene na mjesečnicu tijekom boravka na moru samo odmahuju rukom, a neke strepe i na brčkanje u moru tih dana zaboravljaju. 

Je li opasno i koje su posljedice?

Mnogim ženama su žene starijih generacija usadile strah u kosti da je kupanje za vrijeme mjesečnice opasno po zdravlje. 

Baš kao što se ne preporučuje tuširanje u jako toploj ili jako hladnoj vodi tijekom mjesečnice, tako i tijekom godišnjih odmora i kupanja na moru treba slijediti određena pravila. 

Temperatura vode ne smije biti prehladna, a prije ulaska u vodu promijenite tampon i nakon izlaska ga promijenite, savjetuje dr. sc. Ulla Marton, za Zdravu kravu. 

Nemojte ostajati u mokrom kupaćem kostimu nakon izlaska iz mora. 

Ako imate obilnije mjesečnice ili neke zdravstvene, ginekološke probleme, prije odlaska na more savjetujte se sa svojim ginekologom. 

>>Ninsko blato protiv reume... Morate probati čuveni šokol, ali i kući ponijeti cvijet soli

Komentara 2

DU
Deleted user
15:17 28.07.2016.

Obavezno provjeriti ima li morskih djukela u blizini!

RT
ribaric.tomislav
16:22 28.07.2016.

ma smije stakom plavusom bolje je podmazivanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije