Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Down sindrom

Jeste li danas obukli različite čarape? Još stignete...

Čarape
Foto: Thinkstock
1/2
21.03.2016.
u 08:16

Danas i vi možete dati podršku i učiniti nešto da se proširi svijest o Downovu sindromu tako da obučete dvije različite čarape. One su simbol jer ih osobe s Downovim sindromom ne mogu upariti.

Dana 21. ožujka Svjetski je dan osoba s Downovim sindromom.

Downov sindrom genetski je poremećaj koji je prouzročen postojanjem jednog kromosoma viška, na 21. paru kromosoma, gdje se umjesto 2 nalaze 3 kromosoma.

Ciljevi du obilježavanja ovog dana buđenje svijesti i razumijevanja te međunarodna podrška kako bi se poštivala prava ljudi s DS-om i poboljšao njihov položaj, a samim tim i kvaliteta života, kao i promoviranje svijesti i razumijevanje Downova sindroma uz mobiliziranje podrške i priznavanja, dostojanstva, prava i dobrobiti za osobe s tim sindromom.

Usvajanjem odluke 10. studenoga 2011.  godine Ujedinjeni narodi su prihvatili rezoluciju te time iskazali podršku zaštiti prava osoba s Downovim sindromom u cijelom svijetu, a posebice u zemljama u razvoju.

Danas i vi možete dati podršku i učiniti nešto da se proširi svijest o Downovu sindromu tako da obučete dvije različite čarape. One su simbol jer ih osobe s Downovim sindromom ne mogu upariti. 

 

>>Ova 18-godišnjakinja je model s Downovim sindromom: I mi smo lijepe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije