Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štedljiva i mala

Je li ovo perilica rublja budućnosti? Ne treba joj struja, pokreće se na pedalu!

Yirego perilica rublja
Foto: Yirego
1/2
05.05.2015.
u 19:00

U jednom pranju u nju možete ubaciti šest do sedam komada odjeće ili oko 2,2 kilograma

Perilica rublja kanadske tvrtke Yirego visoka je samo 55 centimetara, a za njezino pokretanje ne treba vam struja jer se "pogoni" na pedalu koju morate sami stiskati nogom.

U jednom pranju u nju možete ubaciti šest do sedam komada odjeće ili oko 2,2 kilograma, što bi mogao biti problem jer "klasične" perilice uglavnom peru više od 5 kilograma rublja. No, za neki manji par koji nema mjesta u stanu za veliku perilicu rublja, mogla bi biti idealna. Tvrtka koja ju je proizvela tvrdi kako Yirego Drumi koristi 80 posto manje vode i deterdženta od tipične perilice.

Za pranje 10 litara vode

U svako pranje ide 10 litara vode, pet litara za centrifugiranje i pet za ispiranje. Ovisno o tome koliko komada odjeće perete, pranje i ispiranje traju oko šest minuta. Tvrtka će do kraja lipnja primati narudžbe za perilicu koja stoji 129 dolara, a potom će početi prikupljati sredstva za proizvodnju.

Procjenjuju da će ih u Kanadi i SAD-u početi isporučivati u srpnju 2016. godine. Mnogi se nadaju da će do tada napraviti i neki veći model, jer 2,2 kilograma odjeće u jednom pranju teško nekoga može zadovoljiti.

>>Oprali ste rublje u perilici, ali ne miriše, nego smrdi? Evo u čemu je stvar

>>Tuš-kabina ili perilica rublja? I jedno i drugo istodobno

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
11:41 08.05.2015.

Pokreće se na pedalu??? Što je njima??? Dok mašina pere ja si napravim još hrpu posla! Onda mogu rublje prati i na potoku - jeftinije je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije