Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kampanja 'Razmisli'

Istraživanje pokazalo: Sve manje građana pije i vozi pod utjecajem alkohola

Muškarci piju pivo
Foto: Thinkstock
26.11.2014.
u 17:00

Istraživanje je provela Zagrebačka pivovara sedmu godinu za redom u sklopu nacionalne kampanje Razmisli, a rezultati su pokazali da znatno manji postotak građana koji konzumiraju alkoholna pića nekoliko puta mjesečno

U odnosu na prošlu godinu više građana odustaje od vožnje pod utjecajem alkohola, pokazali su to rezultati istraživanja koje je sedmu godinu za redom provela Zagrebačka pivovara u sklopu kampanje: Razmisli

Znatno manji postotak građana konzumira alkoholna pića nekoliko puta mjesečno. Iako i dalje velik broj građana konzumira alkoholna pića, manji je broj onih koji će sjesti za upravljač pod utjecajem alkohola, potvrđuju rezultati istraživanja o navikama konzumacije alkohola u Hrvatskoj.

Istraživanje je provela Zagrebačka pivovara sedmu godinu za redom u sklopu nacionalne kampanje Razmisli, a rezultati su pokazali da znatno manji postotak građana koji konzumiraju alkoholna pića nekoliko puta mjesečno, dok nema značajnih razlika u učestalosti konzumacije određene vrste alkoholnog pića u usporedbi s prošlom godinom.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Više od polovice ispitanika izjavilo je da je zabrinuto zbog učestalosti konzumiranja alkoholnih pića u općoj populaciji, dok se povećao broj ispitanika koji su bili neodlučni u stavu prema konzumaciji alkoholnih pića u općoj populaciji u odnosu na prošlu godinu.

Ovogodišnje istraživanje o navikama konzumiranja alkohola u Hrvatskoj nastavak je projekta Razmisli, kad piješ, ne vozi, čiji slogan već sedam godina jasno odražava stav Zagrebačke pivovare, koja konzumaciju alkohola tijekom vožnje, čak i u malim količinama smatra neprihvatljivom.

I ovogodišnje istraživanje pokazalo je da veći udio ispitanika prepoznaje nositelja kampanje o odgovornom konzumiranju te da ih je kampanja u većem broju motivirala da razmisle o tome da ne voze nakon konzumacije alkohola.

>>Svaki Hrvat popije 12,8 litara čistog alkohola godišnje

>>6 razloga zašto alkohol i seks ne idu ruku pod ruku

Ključne riječi

Komentara 2

VS
Votum_separatum
22:07 26.11.2014.

Normalno sad kada je vožnja taksijem cca 20/30kn,da pametniji ljudi neće riskirati velike kazne i ne daj bože nekog ubiju.

KO
kojesta
22:50 27.11.2014.

al su zato cesto pod raznim tabletama, napr. za smirenje ili depresiju, ili telefoniraju u autu, ili im je mozak iz raznih razloga ostecen. tako mi se cini da ca oko 40% vozaca nisu pri sebi, ili divljaju ili spavaju u autu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije