Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akademija zdravog kuhanja

Isplati se kuhati zdravo! Saznajte i zašto!

akademija zdravog kuhanja
Foto: Promo foto National Geographic
1/7
24.02.2015.
u 16:42

Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, još ovaj tjedan imate priliku saznati kako ispeći zdravi domaći kruh i peciva - bez aditiva i umjetnih primjesa

Da je zdravo kuhanje ujedno lako i korisno zna vrlo dobro Andrea Kolman Josipović, polaznica radionice Akademije zdravog kuhanja koja je zahvaljujući svom prijedlogu za detoksikaciju osvojila ekstraktor hranjivih sastojaka Nutribullet.

"Moj prijedlog je bio juhica od celera i jabuke začinjena curryjem. Svi je ukućani vole: oni odrasli nešto više nego mlađi! Osvojenom Nutribulletu se najviše veseli sinčić, koji jedva čeka raditi shakeove s bananama i jagodama. Kod kuće imamo vrt i u njemu se uvijek nađe nešto svježe za izmiksati"- otkrila nam je polaznica prve radionice na temu detoksikacije Akademije u organizaciji portala Ordinacija.hr, Večernjeg lista i Centra za kulturu prehrane.

Sam cilj radionica je približiti zdravu pripremu namirnica svakome, neovisno o njihovom kulinarskom umijeću ili predznanju, demistificirati kuhanje i dobro se provesti u ugodnom društvu.Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, još ovaj tjedan imate priliku saznati kako ispeći zdravi domaći kruh i peciva - bez aditiva i umjetnih primjesa.

Naučite kako možete obogatiti  kruh alternativom bijelom pšeničnom brašnu, dodati zdrave i ukusne sjemenke ili orašaste plodove te s kojim se vrstama ulja kruh idealno slaže. Ovakav domaći kruh duže će zadržati svježinu od pekarskog, bit će bogatiji okusom, jeftiniji, a vi ćete biti sigurni u podrijetlo namirnica koje ste koristili u njegovoj pripremi.

"Vodim kućanstvo za jednog liječnika kojeg zanima zdravo kuhanje i zdrava prehrana. Ujedno je i pretplatnik Večernjeg lista, pa smo tako došli do ideje da odslušam ovu radionicu. Saznala sam puno korisnih savjeta koje ću svakako koristiti. Okus kruha koji sam sada ispekla je prekrasan! Dodala sam malo origana i sezamovog ulja", otkrila nam je polaznica radionice pripreme zdravog kruhanja Ivana Stojanović.

Novi ciklus radionica

Sljedeći tjedan Centar organizira novi ciklus radionica na temu zdravih slastica. Saznajte kako je uopće moguć spoj ova dva termina!
Cijena jednog dvosatnog programa je 180 kuna, a za pretplatnike Večernjeg lista 150 kuna. Svaki polaznik dobiva diplomu Akademije i paket kuharica Veljka Barbierija na dar. Svoje mjesto obavezno rezervirajte barem dan ranije na e-mail info@kulturaprehrane.hr ili telefone 481 44 66 / 091 481 44 66. Radionice se održavaju u prostorijama Centra za kutluru prehrane (Nazorova 18, Zagreb) svakog dana od 18 do 20 sati. Akademiju zdravog kuhanja pratite na Facebooku.

>>Želite kuhati zdravo i ukusno? Znamo kako!

>>Naučite sve tajne pripreme dobrog i zdravog kruha na radionici Akademije zdravog kuhanja

Komentara 1

TH
than
02:34 25.02.2015.

Kruh je sam po sebi nezdrav, tako da... Jedino se moze govoriti o 'zdravijem' kruhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije