Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv roditeljima

Inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom": Autizam ne liječiti opasnim alternativnim supstancama

Autizam
Foto: Ilustracija/ Dusko Marusic/PIXSELL
08.02.2016.
u 14:06

Miracle Mineral Solution (MMS) ili CD protokol koncentrirani je otrovni sastojak industrijskog izbjeljivača, a brojni alternativni mediji promoviraju ga kao "čudesni eliksir" koji liječi autizam i druge bolesti

Građanska inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" pozvala je roditelje da djecu s autizmom ne liječe opasnim alternativnim metodama i zatražila od Vlade da osobama s autizmom i njihovim obiteljima osigura sustavnu podršku na području cijele Hrvatske.

Inicijativa apelira na roditelje djece s autizmom da ne slušaju one koji promoviraju CD protokol i ne daju MMS kapi djeci s autizmom jer su štetne po zdravlje i nisu za konzumaciju.

Miracle Mineral Solution (MMS) ili CD protokol koncentrirani je otrovni sastojak industrijskog izbjeljivača, a brojni alternativni mediji promoviraju ga kao "čudesni eliksir" koji liječi autizam i druge bolesti.

Za rastući trend među roditeljima, koji posežu za ilegalnim preparatom i opasnim kemikalijama, Inicijativa odgovornim smatra izostanak sustavne državne potpore u skrbi za djecu s teškoćama u razvoju.  

Oboljeli i njihove obitelji žrtve su nesnalaženja, nezainteresiranosti i nerada države u toj situaciji, kažu u Inicijativi te traže od Vlade hitno osnivanje dijagnostičkih i rehabilitacijskih centara koji bi bili dostupni na području cijele Hrvatske.

Napominju da su sporazum o osnivanju dijagnostičkih centara nadležna ministarstva s UNICEF-om potpisala još 2014., no do sada je to ostalo "mrtvo slovo na papiru", a Inicijativa od mjerodavnih ministarstava do danas nije dobila zatražena očitovanja u kojoj je fazi provedba sporazuma. 

Stoga, kažu, ne čudi da mnogi roditelji u očaju, bez pravih informacija, stručne pomoći i sustavne potpore, traže rješenja u alternativnim načinima liječenja, primjenjujući pritom za zdravlje opasne supstance, poput industrijskih izbjeljivača.

– Autizam je neurobiološki poremećaj rada mozga i vjerujemo da će, kad se i ako se pronađe lijek, to biti objavljeno u svim medijima i dostupno za svu djecu. Svi trebamo tražiti da se osobama s autizmom osigura sustavna podrška države i društva tijekom cijelog njihova života – od rođenja do starosti, kako njima, tako i njihovim obiteljima. Dok država ne preuzme odgovornost, preostaje nam jedino međusobna podrška u kojoj pokušavamo zaustaviti pogrešne pokušaje roditelja – ističe Inicijativa.

>>Antidepresivi u trudnoći povećavaju rizik od autizma kod djeteta za 87 posto

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije