Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAČJE VALENTINOVO

I dlakavice imaju svoj dan, 17. veljače Dan je mačaka

mačke
Duško Marušić/Pixsell
11.02.2011.
u 11:00

Dan mačaka počeo se obilježavati 1990. godine kada su organizirani i prvi prosvjedi zbog nebrige o mačkama i zbog njihove eutanazije.

Jeste li znali da osim Dana zaljubljenih, Dana očeva, dana ovog i onog, postoji i Dan mačaka. Štoviše, ovaj se dan, 17. veljače, obilježava diljem svijeta. Numerolozi su rekli da je 17. idealan dan jer sadrži brojke 1 i 7, što asocira na sedam mačjih života, a veljača je izabrana jer je tradicionalno mačji mjesec ljubavi, piše Tutto Gratis.

 Vlasnici i ljubitelji mačaka diljem svijeta proslavljaju ovaj događaj na najčudnijih načine, a udruge za zaštitu životinja organiziraju tematske događaje. Naravno, posla ima i za industriju koja izbacuje sve u obliku mačaka.  Dan mačaka počeo se obilježavati 1990. godine kada su organizirani i prvi prosvjedi zbog nebrige o mačkama i zbog njihove eutanazije. 

 Mačka je uvijek bila smatrana božanskom životinjom i  bila je posebna za mnoge drevne civilizacije, osobito Egipćane. Tako su i mnogi pisci i umjetnici ove životinje koristili kao motive svojih djela, ali su im bile i dragi ljubimci.  U Milanu će se uz Svjetski dana mačaka održati izložba ‘'Svi su ludi za mačkama - Felina'’ , a posvećena je ‘'zajednici'’ mačke i knjige. Organizira je knjižara i knjižnica Murcia. 

Kulturni centar za povijesne studije otvara izložbu ‘'GattART'’ u na kojoj će predstaviti slike, fotografije i glazbu, sve posvećeno mačka.  Ako ste ljubitelji ili vlasnici mačaka, eto ideje. Obilježite sa svojim dlakavim ljubimcem njegov dan.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
14:09 11.02.2011.

Nema li mačka 9 života??????????????

VE
velina
16:08 11.02.2011.

Numerolozi su rekli da je 17. idealan dan jer sadrži brojke 1 i 7, što asocira na sedam mačjih života, ... stvarno logično, ako mačka ima 7 života, na šta nas asocira ovaj 1, da možda ima 1+7=8 života, ili da ima 17 života? AL ne asocira me na 7 života.. Pogotovo zato što ih ima 9. Oprostite što ne razumijem.

DU
Deleted user
15:00 11.02.2011.

Vidi ih..bestidnici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije