Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan pokus

Hranio se 60 dana samo 'zdravom' hranom punom šećera – evo što mu se dogodilo!

Damon Gameu
Foto: Youtube (screenshot)
1/2
19.11.2014.
u 18:47

Damon Gameu svoje iskustvo hranjenja "zdravom" hranom s niskim udjelom masti, ali velikim udjelom šećera, zabilježio je u dokumentarcu "Taj šećer film"

Damon Gameu, australski redatelj i glumac, 60 dana hranio se "zdravom" hranom s niskim udjelom masti, ali velikim udjelom šećera. Rezultati su i više nego šokantni.

U samo tri tjedna, Gameu se počeo osjećati užasno, čitavo vrijeme bio je letargičan te vrlo nervozan. Posjet doktoru potvrdio je najgore – dijagnosticirana mu je masna jetra.

– Nisam pio gazirana pića, jeo čokoladu, sladoled ill slatkiše. Sav šećer koji sam unosio dolazio je iz tzv. zdrave hrane, niskokaloričnih jogurta, pločica žitnih pahuljica, voćnih sokova, sportskih pića. Onih stvari koje roditelji daju djeci misleći da rade dobro – kaže Gameu, koji je sve to zabilježio u dokumentarcu "Taj šećer film".

Nakon što je prije 10 godina Morgan Spurlock svojim "Superveliki ja" razotkrio tzv. zdravu hranu iz McDonald'sa, dokumentarac "Taj šećer film" trebao bi još jednom uzdrmati svijet hrane.

Gameu je dobio 10 centimetara sala oko struka, a njegova mentalna funkcija opisana je kao "nestabilna". Također je otkrio kako se nikako nije mogao najesti.

Dnevno je unosio i do 40 žličica šećera, malo više nego što unosi prosječan tinejdžer. Za usporedbu, maksimalna dnevna preporuka unosa šećera je 9 žličica za muškarce te 6 za žene.

Za doručak bi pojeo niskokalorični jogurt, žitarice i sok od jabuke. To je 20 žličica šećera.

– Ne kažem da ljudi trebaju prestati jesti šećer, već samo da budu svjesni. Šećer je u 80 posto sve prerađene hrane. Ako ga uklonimo, prvi je to korak prema promjeni – kaže Gameu, čiji će dokumentarac biti objavljen u siječnju.

>>5 razloga zašto med nije ništa bolji od običnog bijelog šećera

>>Šećer je otrov koji se može usporediti s cigaretama

>>Ljubitelji slatkoga oprez! Šećer ipak uzrokuje dijabetes!

Komentara 36

BU
bubimir55
20:26 19.11.2014.

Tolko sam zaprepašten da idem smazati par redaka čololade za kuhanje da se umirim.

KA
Kabulkowski
23:24 19.11.2014.

Kako je rasla upotreba šećera u proizvodnji hrane kroz zadnjih pedeset godina u istoj je korelaciji rastao broj pretilih osoba + ostale poteškoće. Šećer u hrani zapravo blokira osjećaj sitosti.

IF
ivan.ferinac
21:19 19.11.2014.

Odakle mu u opce ideja da je to zdrava hrana, svalakvih bisera..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije