Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
studija pokazala

Homofobi su zapravo prikriveni homoseksualci

gej parada, zagreb
Željko Lukunić/PIXSELL
11.04.2012.
u 10:40

Nerede na gej paradama diljem svijeta, potvrdili su znanstvenici, najčešće čine pritajeni homoseksualci

Iako su se pojedinci izjasnili kao heteroseksualni, psihološki testovi pokazali su jaku privlačnost prema istom spolu te se stoga te osobe osjećaju ugroženima od homoseksualaca jer ih podsjećaju na slične sklonosti kod njih samih, kaže autorica studije provedene u SAD-u i Njemačkoj Netta Weinstein. Znanstvenica sa Sveučilišta u Essexu tvrdi da osobe su takvim unutarnjim konfliktima zapravo na izravan način pokazuju svoju agresiju prema van, primjerice sudjelovanjem u anti-gej povorkama, te vrijeđanjem pripadnika seksualnih manjina.

Homofobija je zapravo prikrivena želja za ljubavlju istog spola, a u ovom istraživanju mjereno je impulzivnim reakcijama na slike i neke riječi s određenim seksualnim značenjem.

Komentara 14

HE
@hercegovac
10:46 11.04.2012.

Ja ovako ne mislim da se ide analogijom stvari po ovome bi mogli reći: \"Ana Franck je veći fašist od Hitlera\". Ovo je čisto da se nešto smisli bez veze i pameti. Ne prirodne stvari podržavaju oni koji su jednostavno na strani.

LI
liliZG
10:50 11.04.2012.

Ima nešto u tome.....

KV
kvatrić
10:49 11.04.2012.

Što su onda po ovom kriteriju homofili? Znanstveno dokazani heteroseksualci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije