Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bacite!

Stara odjeća, šminka kojoj je istekao rok... 10 stvari kojih se morate riješiti

guza u trapericama
Foto: Thinkstock
16.01.2014.
u 09:14

Čuvajte račune za režije i dokumente, ali papiriću na koji ste napisali nečiji broj mobitela mjesto je u košu za smeće, tj. recikliranje

Početak nove godine odlična je prilika da se napokon riješite stvari koje vam više ne trebaju. Papirići koje više ne trebate, odjeća koja vam je postala tijesna ili neispravni mobitel...

Stručnjaci za organizaciju životnog prostora napravili su za portal iVillage popis deset stvari kojih se možete riješiti odmah. Ne samo da vam neće nedostajati nego ćete i lakše disati.

1. Odjeća koju ne nosite

Priznajte si, nećete se tako skoro opet uvlačiti u traperice koje ste nosili u srednjoj školi. Bacite ih, poklonite, prodajte. Samo ih maknite iz ormara. Nema smisla da i dalje skupljaju prašinu. Trebali biste se riješiti svakog komada koji niste odjenuli u zadnjih godinu dana.

2. Papiri posvuda

Čuvajte račune za režije i dokumente, ali papiriću na koji ste napisali nečiji broj mobitela mjesto je u košu za smeće. Pohranite prije toga broj u kontakte svojeg mobitela, a papir bacite u koš za recikliranje. Možete čak i zaraditi na otkupu starog papira.

3. Uredski materijal

Bacite kemijske olovke koje su odavno presušile. Ako ništa drugo, barem nećete ludjeti sljedeći put kad zgrabite olovku da biste nešto zapisali pa ustanovite je za smeće.

4. Stari električni uređaji

Kabeli i stari mobiteli koji više ne rade zakrčit će bespotrebno prostor

5. Izgubili ste par?

Zdjela koja nema poklopac, samo jedna čarapa... Riješite se toga.

6. Kućanske potrepštine kojima je istekao rok

Vitamine ste zaboravili popiti pa im je rok odavno istekao. Bacite ih.

7. Stara šminka i lakovi za nokte

Šminka ionako ima rok trajanja koji ne biste smjeli zanemariti, a lakovi na nokte nakon nekog vremena postanu neupotrebljivi. Koliko ono bočica imate kod kuće, a ne koristite ih?

8. Stvari vaše djece

Razvrstajte igračke. One kojima se dijete ne igra poklonite ili ih jednostavno bacite ako više nisu za upotrebu. Što ćete sa svim tim silnim crtežima vašeg malog umjetnika? Nemojte to samo gomilati po kutijama. Izaberite najbolje radove i uokvirite ih ili napravite album.

9. Knjige

Izaberite najdraže naslove i njih sačuvajte, a knjige koje ste pročitali i vjerojatno ih više nikad nećete primiti u ruke donirajte gradskoj knjižnici, prijateljima...

10. Stvari koje ste skupljali u garaži, vrtu, podrumu, oko kuće

Svi mi imamo posebno mjesto na kojem gomilamo sve one nepotrebne stvari za koje vjerujemo da će nam jednom opet trebati. Vjerojatnije je da ipak neće. Uzmite si vremena i napravite reda na tavanu. Zadržite stvari za koje ste sigurni da ćete ih koristiti.

>>Čitat ću, plesati salsu, raditi ono što volim... krah novogodišnjih odluka

Komentara 2

RG
robert.golub.9
12:35 16.01.2014.

Da je Delboy vas slušao, nikad nebi postao milijunaš

WC
wolf_cro
12:53 16.01.2014.

Tko si to uopće može priuštiti luksuz bacanja odjeće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije