Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 first dates

Film '50 prvih poljubaca' - istina ili fikcija? Upoznajte djevojku koja svako jutro zaboravlja baš sve

50 first dates
Foto: screenshot/youtube
06.05.2015.
u 13:54

Jenny Gisby, 20-godišnjakinja je iz Velike Britanije koja boluje od istog sindroma kao konobarica iz filma "50 first dates" koju je utjelovila Drew Barrymore.

Ako ste gledali film 50 first dates, ili kako se kod nas prevodi, 50 prvih poljubaca, ova priča bit će vam i više nego zanimljiva.

Ako niste gledali film, evo kratkog uvoda...

Pomorski veterinar Henry Roth (Adam Sandler) živi bezbrižnim životom te se u havajskom akvatoriju brine za životinje, a osim toga slama srca turistkinjama, koje traže ljubavnu romansu te nakon provedene noći, ostavlja ih bez imalo grižnje savjesti.

Nakon što doživi nesreću, dolazi u kafić gdje primijeti prelijepu i šarmantnu Lucy Whitmore (Drew Barrymore). Kada se sljedećeg jutra vrati da opet vidi Lucy, prekrši vlastito pravilo o izlascima s mještankama, te dogovori sa zgodnom konobaricom spoj.

Henry, sav izbezumljen, dođe do šokantnog otkrića te shvati da prvu djevojku koja mu se uistinu sviđa, mora opet osvojiti. Shvati da, ukoliko želi osvojiti Lucyno srce, svakog dana, do kraja života mora je nanovo šarmirati jer ona ima kratkoročno pamćenje.

Jenny Gisby, 20-godišnjakinja je iz Velike Britanije koja boluje od istog sindroma  kao konobarica iz spomenutog filma koju je utjelovila  Drew Barrymore. Radi se o kratkoročnom pamćenju, odnosno stanju u kojem se osoba svako jutro budi ne sjećajući se prethodnog dana.

"Svako jutro se budim ne znajući tko su moji roditelji ili moj dečko", rekla je Jenny za Cartres News.

"Sve je počelo kada sam se srušila na poslu, kolega je pozvao hitnu pomoć, a ja sam bila u komi nekoliko dana. Dijagnosticirali su mi neurološki poremećaj. Kada sam shvatila koliko je teško mojim roditeljima i dečku stalno nanovo pojašnjavati mi tko su oni, odlučila sam početi zapisivati sve u spomenar. Zastrašujuće je probuditi se ujutro i ne sjećati se ničega i nikoga. Potrebno mi je barem pola sata da povratim sjećanje, a uvelike mi pomažu bilješke i foto album sa fotografijama. Ipak, ima i nešto lijepo u tome nakon što se sjetim svega, svih naših uspomena. Kao da se svaki dan iznova zaljubljujem u svog dečka.

Jenny je i izgubila osjet u nogama pa trenutno prikuplja novac kako bi kupila lagana invalidska kolica. Tvrdi kako joj se osjet u nogama vjerojatno nikada neće vratiti, a svojim roditeljima i dečku Stuartu neizmjerno je zahvalna na podršci i pomoći kojoj joj pružaju.

>>'Imam problema s pamćenjem. Ne sjećam se stvari iz djetinjstva...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije