Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što jedete?

Evo kako promjena prehrane može ublažiti ili eliminirati razne simptome

hrana
Foto: Thinkstock
1/2
25.03.2014.
u 07:26

Pacijent treba voditi dnevnik prehrane prije određivanja terapije, ili napraviti alergološke testove na hranu

Mnogi ljudi primjećuju da promjena prehrane može ublažiti ili eliminirati simptome alergija, probavnih poremećaja, hormonalne neravnoteže, fizičke slabosti,depresije, stresa, migrene i problema s kožom.

Upoznavanje s poviješću bolesti pacijenta, kao i njegovim trenutnim zdravstvenim stanjem, omogućava nutricionistu da utvrdi nedostatke prehrane, alergije ili netoleranciju prema određenim namirnicama. Također, pacijent treba voditi dnevnik prehrane prije određivanja terapije, ili napraviti alergološke testove na hranu. Nakon toga, pacijent dobiva individualnu listu prehrane, a često i određene dodatke prehrani.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

>>10 navika koje loše utječu na naš metabolizam!

>>Kakve je boje hrana koju jedete? Evo kakva bi trebala biti

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar džonson
džonson
08:32 25.03.2014.

članak ima ukupno četiri rečenice i dvije šarene slike, ali dobro, to neću komentirati. reći ću ovako: način života svakoga od nas ovisi o nama samima puno više nego što priznajemo. treba izbalansirati tri komponente: prehranu, spavanje i kretanje. koliko god da smo (pre)zaposleni, bez novca, u brigama ili što već, na sve ovo možemo sami utjecati u velikoj mjeri. samo je pitanje odluke. svi možemo jesti voće prije podne, stvar je odluke i kratkoga perioda privikavanja. svi možemo hodati 5-10 km dnevno, stvar je odluke i preraspodjele vremena. svi možemo spavati bar 7 sati dnevno. i sve bude drugačije, ja provjerio na sebi. nema gastritisa, nema viška kila, nema problema. stvar je odluke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije