Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte

Evo što će se dogoditi ako pojedete češnjak na prazan želudac

češnjak
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
01.03.2015.
u 08:30

Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura

Češnjak ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje. 

Na pitanje što će se dogoditi ako ga pojedete na prazan želudac, dobit ćete odgovor: Mnogo jači učinak!

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije prije doručka jako izložene i "ne stignu se  obraniti" od ovog prirodnog antibiotika, piše Healthy Food House.  Ovaj "dar prirode" sadrži 200-tinjak aktivnih tvari – bogat je eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina. Ima izuzetno jaka antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

Češnjak će ublažiti simptome hipertenzije, regulirati cirkulaciju, spriječiti mnoge srčane probleme i potaknuti funkciju jetre i mjehura. Učinkovit je i u liječenju želučanih problema, posebice dijareje. Ako ste pod stresom, češnjak će biti odličan saveznik u borbi protiv njega i zaustavit će pojačanu proizvodnju želučane kiseline koja se događa kada ste pod stresom.

Neki čak tvrde da je češnjak nevjerojatno učinkovit kad je riječ o problemima živaca, ali samo kad se konzumira na prazan želudac.

Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans i ima antikancerogena svojstva. Ako ga konzumirate redovito, smanjit će rizik od pojave mnogih vrsta raka.

>>Ova četiri napitka spasit će vas od virusa i prehlada

 

Komentara 41

DU
Deleted user
09:29 01.03.2015.

Posebno je dobar kao kontracepcijsko sredstvo - žena mi neće ni blizu čim osjeti miris češnjaka.

SE
senior
12:31 01.03.2015.

U jutro dva češnja češnjaka sitno isjeckati i pomiješati sa jednom velikom žlicom meda. Razrijediti sa malo vode i popiti /ne gristi/. češnjak će djelovati a njegov miris se neće osjetiti.

Avatar f@nky
f@nky
09:15 01.03.2015.

naročito je dobar onaj uvozni,kineski,napumpan kojekakvim kemikalijama....;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije