Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite na kožu

Evo koja je optimalna temperatura vode za tuširanje!

Tuširanje
Foto: Thinkstock
01.10.2015.
u 12:45

Čim voda počinje postati pretopla, riskirate oštećenja kože. Nema apsolutnog pravila o tome koliko bi voda trebala biti topla, no doktori savjetuju da vodu držite ispod 43 Celzijeva stupnja

Nakon stresnog dana, nema ništa bolje nego ubaciti se pod vrući tuš. No, koliko vruće je prevruće? Idealna temperatura za vašu kožu ne bi smjela prelaziti više od mlake.

Čim voda počinje postati pretopla, riskirate oštećenja kože. Nema apsolutnog pravila o tome koliko bi voda trebala biti topla, no doktori savjetuju da vodu držite ispod 43 Celzijeva stupnja. Ako se osjećate neudobno ili vam je koža crvena, vjerojatno je voda pretopla. – Vruća voda miče prirodna ulja s tijela te isušuje kožu, a može uzrokovati i ekceme.

Osim toga, kosa, ako je obojena, brže će izblijedjeti – riječ je stručnjaka. Posebno se, naravno, treba čuvati jako vrele vode jer ona može uzrokovati pad krvnog tlaka, a potom se možete onesvijestiti pod tušem. Nekad je dobro tuširati se vrelom vodom zbog toga što ona otvara pore. Ipak, u tom slučaju se orijentirajte na lice, no pazite da ga ne opečete. Najbolje je lice pariti parom vrele vode jer su u tom slučaju posljedice isključivo pozitivne.

>>Ovaj se muškarac nije kupao punih 12 godina. Evo što mu se dogodilo!

>>Ojačajte svoj imunološki sustav u samo 15 sekundi. Može li jednostavnije?

Komentara 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
13:22 01.10.2015.

ma vruća da peče.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije