Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj Mojeg zdravlja

Evo kako se trebate pripremiti za zimovanje!

Moje zdravlje
Foto: VL
27.11.2015.
u 08:00

Svako godišnje doba ima svoje čari, pa tako i zima koja za mnoge znači i radost odlaska na zimovanje i uživanje u svježem zraku te raznim fizičkim aktivnostima. Odlučite li se na skijanje, trčanje na skijama, bordanje, klizanje ili koji drugi zimski sport, prije svega je važno dovesti se u određenu fizičku formu i svoje tijelo pripremiti na napor kako se ne biste s godišnjeg vratili prerano i s teškim ozljedama.

– Prije svega, zimski sportovi tipa skijanja i bordanja izrazito su psihički i fizički zahtjevni. Zamislite da nikada niste vozili automobil i sada vas netko gurne u auto u najgušću prometnicu usred grada u špici?! Tako vam je i sa skijanjem, a osim što morate biti fizički spremni, morate i „kontrolirati“ okolinu.

Okolinu čine: snijeg, nagib staze (koji će vas usporavati i ubrzavati) te ostali skijaši i borderi koji zajedno s vama sudjeluju u „prometu“ na padinama! Psihički je dosta zahtjevno baratati svojom opremom (skijama, bordom) i paziti pritom da nekog ne pokupite i da netko ne pokupi vas – simpatično objašnjava što vas na skijanju čeka Ivan Zubić, viši sportski trener fitness centra Anatomska centrala za magazin Moje zdravlje.

U novom broju Mojeg zdravlja, koje izlazi sutra za samo 5 kuna uz Večernji list te samostalno u prodaji za 14 kuna, pročitajte kako se u dva tjedna pripremiti za sve zimske radosti, koji vitamini jačaju imunitet te zašto je zdravstveno osiguranje važno imati na svakom putovanju.

Tu je i božićna priča u kojoj savjetujemo kako izbjeći materijalizam i darovati najmilije od srca. Donosimo i 30 ideja za zdrave, kreativne i “uradi sam” darove koji će sigurno oduševiti vaše najmilije.

Kako bi ostali lijepi, njegovani, ali i u trendu, donosimo priču o vitaminima u njezi kože, te sve što morate znati o matičnim stanicama u kozmetici, što je novi hit u borbi protiv starenja. Tu je i rječnik ljepote zahvaljujući kojem ćete postati pravi ekspert u poznavanju kozmetičkih termina.

Za lijepu zimsku naslovnicu zaslužna je naša glumica Nataša Janjić koja nas je oduševila svojoj ljepotom, gracioznošću, ali i jednostavnošću. Najvažnije je, kaže, slušati svoje tijelo i njegovati zdrav razum: – Povremeno uživam u “kraljevskim” tretmanima, ali ne treba previše gubiti vrijeme na izgled. Nisam opterećena imperativom ljepote – otkrila nam je Nataša Janjić.

Kako bi ostali zdravi cijelu zimu, razgovarali smo s liječnicima o najčešćim infekcijama dišnih organa, kako spriječiti probleme i liječiti. Tu je i sve što morate znati o genetskim testovima koji najavljuju bolji i dulji život, a otkrivaju kojim bolestima smo skloniji, koja nam hrana, lijekovi i tjelovježba odgovaraju.

Od naših nutricionista saznajte koja hrana zimi grije organizam te kako pripremiti ovih blagdana zdrave kolače i kojim zdravim alternativama možete zamijeniti šećer, masti, ulja, bijelo brašno...

Ne propustite Moje zdravlje sutra za samo 5 kuna uz Večernji list na svim kioscima!

Foto: VLm

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije