Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neprobojna dijeta'

Dobra vijest za ljubitelje kave i one koji žele smršavjeti

kava
Foto: Reuters/PIXSELL
26.02.2015.
u 09:27

Riječ je o dvostrukom espressu sa žlicom maslaca i žlicom kokosova ulja.

Pijenje kave s maslacem prema nekim tvrdnjama pomaže u gubitku kilograma.

Riječ je o dvostrukom espressu sa žlicom maslaca i žlicom kokosova ulja. Na ideju kave s maslacem došao je američki poduzetnik Dave Asprey, javlja Daily Mail. On je smislio takozvanu neprobojnu dijetu ('Bullet-proof' dijetu) – režim unošenja puno masti i niskih količina ugljikohidrata, za koju tvrdi da štiti od umora i kroničnih bolesti te obećava dramatičan gubitak kilograma.

Prema toj teoriji, ako u organizam ne unosite ugljikohidrate (poput šećera, kruha i tijesta), vaše tijelo će koristiti masti kao gorivo umjesto toga. Atkinsova i druge dijete s niskim unošenjem ugljikohidrata ''pale'' upravo zbog ketogenskog procesa. Kava s maslacem središnji je dio uspjeha Aspreyjeve dijete, a on naglašava da bi se u provođenju te dijete trebalo upotrebljavati organsku kavu, neslani maslac i organsko kokosovo ulje.

Obožavatelji takve kave piju je kao zamjenu za obrok. Kažu da je zbog namirnica koje sadržava savršeni doručak u šalici koji produljuje energiju, poboljšava fokus, 'prži' kalorije, smanjuje tjelesnu mast te vas ostavlja da se osjećate punim do ručka.

Međutim jedna šalica kave s maslacem sadrži 400 do 500 kalorija, što je više nego sendvič sa slaninom, i 50 grama zasićenih masti, što vas dovodi vrlo blizu dopuštene dnevne količine unosa zasićenih masti od 70 grama. Zbog toga mnogi stručnjaci kažu da im je teško razumjeti kako taj napitak može pridonijeti gubitku kilograma.

>> Kava s kofeinom može smanjiti rizik od nastanka malignog melanoma

>> Dosta vam je dijeta i gladovanja? Ovih 6 namirnica možete jesti i pritom mršavjeti

Komentara 3

MI
mismis
12:30 26.02.2015.

meni je to sve isto ko i ono sa zelenom kavom i sl. stvarima. nedavno samnna netu citala o nekakvoj dijeti/ciscenju organizma di pijes ne znam neki home made sok valjda 2 puta na dan i to je to. bez hrane bez icega i tak nekih 10 dana. ne razumijem kak nekome uopce to moze bit normalno? da pijes neki sokic i nis ne jedes?

OD
odinsigfodr
11:26 26.02.2015.

kava s cimetom (pola zlicice-zlicica, ovisno o "porciji" kave) i bademovo mlijeko. drugo sve je shit

DU
Deleted user
09:57 26.02.2015.

Svega ste vi tu nadrobili u članku. Savjetujem svima koji razmišljaju o ovakvoj "dijeti", da prvo dobro pretraže internet na ovu temu i potraže mišljenja etabliranih nutricionističkih stručnjaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije