Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 12 godina

Djevojčice zamijenjene u rodilištu ne žele biološkim roditeljima

\'Concepts; Sisters sitting on a bench\', djevojčice, silovanje, pedofilija
Arhiva VL
25.10.2011.
u 12:41

– Njihova kći je plavokosa i izgleda baš kao ja i moj suprug, a naša kći je tamnoputa kao otac naše djevojčice – objasnila je jedna od majki.

Dvije 12-godišnjakinje odlučile su ostati s roditeljima koji su ih do sada odgajali unatoč činjenici što su pri rođenju zamijenjene i roditelji s kojima žive nisu njihovi biološki roditelji.

Djevojčice su odrastale udaljene samo nekoliko kilometara jedna od druge u gradu Kopeisku na obroncima Urala u istočnoj Rusiji. Njihove su majke, donosi ABC, 1999. godine rodile u istom rodilištu u razmaku od 15 minuta, a njihovim tek rođenim kćerima nehotice su zamijenjene identifikacijske oznake.

Njihovi pravi identiteti otkriveni su kada je bivši suprug Julije Beljajeve, jedne od majki, odbio plaćati alimentaciju za kći Irinu jer nimalo ne liči na njega. Rezultati analize DNK pokazali su da ni jedno od njih dvoje nisu Irinini biološki roditelji. 

– Sutkinja nije mogla vjerovati. Kazala je da je ovakve slučajeve vidjela samo na televiziji i nije znala što da nam savjetuje – kazala je Beljajeva.

Nakon rezultata testa DNK Beljajeva je krenula u potragu za svojom kćeri. Sjetila se da je tijekom njezina poroda još jedna žena rađala i posumnjala je da su u rodilištu zamijenili identitete djevojčica.

– Fotokopirala sam rezultate analize DNK i otišla u ured tužitelja. Unijela sam službenu primjedbu o tome kako mi je nakon poroda predano tuđe dijete – nastavila je svoju priču Beljajeva.

Nakon toga u potragu se uključila i policija te je njezina biološka kći pronađena samo nekoliko kilometara dalje s Irininim roditeljima. 

– Njihova Anja je plavokosa i izgleda baš kao ja i moj suprug, a naša Irina je tamnoputa kao Anjin otac – objasnila je Beljajeva.

I dok djevojčice priznaju da su sretne što su pronašle jedna drugu, ni jedna od njih ne želi napustiti obitelj u kojoj su odrastale iako to nisu njihovi biološki roditelji. Dok se obje obitelji upoznaju i zbližavaju, od bolnice traže gotovo 160.000 dolara odštete.

Slučajevi zamjene novorođenčadi poprilično su rijetki.

Za zamjenu koja se dogodila još 1953. godine u bolnici Pioneer Memorial u gradu Heppneru u američkoj saveznoj državi Oregonu "djeca" su doznala tek 2009. godine.

DeeAnn Angell i Kay Rene Reed, već 56-godišnjakinje, za zamjenu su doznale od 86-godišnje bivše susjede koja je ženama ispričala kako je još 1953. Marjorie Angell tvrdila da su joj bolničarke dale bebu koja nije njezina. Njezine su tvrdnje ignorirane, a kako su roditelji obje žene preminuli, jedino što su mogle je podvrgnuti se analizi DNK.

Kay Rene Reed prva se podvrgnula testiranju i ubrzo potvrdila bolničku pogrešku. Obje su tada odlučile da moraju nastaviti sa svojim životima, a zajedno su proslavile posljednji rođendan.

Komentara 18

TH
thekurcula
13:08 25.10.2011.

Pokojni glumac Ljuba Moljac, u svojim stad up komedijama, uvek je pričao onaj štos kako on, zapravo nije tako ružan kako se to čini na prvi pogled. On je, naime, kaže, kao beba bio vrlo lep ali su ga zamenili u porodilištu.

DU
Deleted user
13:33 25.10.2011.

I mene su! Moj je tata Bill Gates, i s obzirom da sam prvorodjeni, se je moje i se bum vas tuzi!

UK
Ugo Kajvez
12:56 25.10.2011.

Te obitelji trebaju na ovo gledati pozitivno, ..... cure su sad dobile \"sestru\" i imaju po dvije mame i tate a obje obitelji bi trebale se zbližiti kao jedna velika ..... u ovom slučaju vidim samo dobro .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije