Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Dijabetes - bolest koja poprima razmjere pandemije

dijabetes
Marko Jurinec/PIXSELL
17.10.2014.
u 16:03

Intervju Mirela Holy: Moj život s dijabetesom, kako se nosim s ovom bolešću i kako je inzulin postao sastavni dio mog života

Više nego ijedna druga bolest koju se usko veže uz rast standarda i napredak tehnologije, dijabetes danas poprima razmjere pandemije! U svijetu je više od 300 milijuna, a u Hrvatskoj, procjenjuje se, oko 400.000 oboljelih od šećerne bolesti, od kojih polovica i ne zna da su bolesni. K tome, broj novooboljelih stalno raste. Prema stručnim procjenama, do 2030. dijabetes će imati više od 550 milijuna ljudi u svijetu, rekao je mr. sc. Ante Ljubičić, dr. med., internist - dijabetolog i endokrinolog, autor popularne knjige o dijabetesu "Iz torbe liječnika", namijenjene široj populaciji s ciljem edukacije.

U novom broju magazina Moje zdravlje, koji izlazi u srijedu 22. listopada za samo 3 kune uz Večernji list te samostalno u prodaji za samo 9,90 kuna, donosimo sve o ovoj podmukloj bolesti, najčešćim zabludama vezanim uz dijabetes, prevenciji te savjete stručnjaka. O svom životu s dijabetesom tipa 1 za čitatelje Mojeg zdravlja govori i Mirela Holy. Otkriva kako se navikla na život s ovom bolešću te kako je inzulin sastavni dio njezina života.

Pročitajte sve o velikom zdravstvenom problemu - kroničnoj boli koja ima golem negativni utjecaj na pojedinca, društvo i obitelj.

Mlada pjevačica Lana Jurčević otkrila nam je kako se najbolje opušta, na čemu trenutno predano radi te kako se brine o zdravlju i tijelu. Najnovija istraživanja iznose zabrinjavajuće podatke vezane uz demenciju; broj oboljelih od demencije će se od 2001. do 2040. godine udvostručavati svakih 20 godina, od 24 milijuna 2001. sve do 81 milijun oboljelih 2040. godine, zato pročitajte kako se dijagnosticira demencija, kako pomoći oboljelima te na koji način komunicirati s osobom s demencijom.

Foto: VLm

Kriza srednjih godina termin je koji različito tumače stručnjaci, a doživljava je svatko na svoj način. Otkrijte kako prepoznati jeste li u krizi srednjih godina te kako je preživjeti. Naučite i kako zavoljeti svoj posao te napokon počnite uživati u radu i ljudima koji vas okružuju u poslovnoj sredini.

Naši poznati kirurzi otkrivaju koju glazbu najradije slušaju dok operiraju, kako ih opušta i zašto je dobra i za pacijente.

Zajedno sa stručnjacima obradili smo temu bezglutenske prehrane - dijete koja osvaja zapadne zemlje. Treba li potpuno izbaciti gluten iz prehrane ili ipak ne? Nutricionist Branimir Dolibašić pripremio je pet recepata za zdrave sendviče kakve još niste probali, a pišemo i o bamiji - novoj supernamirnici.

Za pripadnice ljepšeg spola donosimo 31 kreativan i prije svega koristan savjet o njezi za svaki dan u mjesecu. Vrhunski stručnjaci poput frizera i kozmetičara otkrivaju svoje beauty trikove koji doista djeluju. Donosimo i prirodne recepte s medom za njegu cijelog tijela i kose. Zbog svojih blagodati med je odličan sastojak i kozmetičkih pripravaka. Krenula je sezona vježbanja, a stručnjaci otkrivaju kako da se napokon motivirate na vježbanje, zašto je ljepše trenirati u paru te kako da se krećete čak i ako nemate vremena za tjelovježbu.

Sve ovo i još mnogo više donosimo u novom broju magazina Moje zdravlje, 22. listopada za 3 kune samo uz Večernji list te samostalno u prodaji za 9,90 kuna!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije